Antena Căutare

Ingredientul de nelipsit pe care îl folosește chef Sorin Bontea în rețeta de supă de pui. Așa faci cele mai pufoase găluște

Chef Sorin Bontea vă propune astăzi o ghicitoare. Care este cea mai populară supă a noastră?

supa de pui cu galuste chef sorin bontea Galerie
Ingredientul de nelipsit pe care îl folosește chef Sorin Bontea în rețeta de supă de pui. Așa faci cele mai pufoase găluște

Încă din copilărie, mamele și bunicile noastre ne pregăteau supă de pui cu găluște, plină de vitamine și de minerale, care ne înzdrăveneau atunci când eram răciți și ne încălzeau în zilele geroase de iarnă.

Citește și: Chef Sorin Bontea gătește rețeta de ardei umpluți a soției sale: „Cred că am 20 de ani de când nu am mai făcut asta”

Cum pregătești supă de pui cu găluște, rețeta lui chef Sorin Bontea. Trucul care le face mai pufoase

Așa cum ai ghicit, cea mai populară supă este cea de pui, simplă sau cu găluște. De data asta, juratul de la Chefi la cuțite a optat pentru cea cu găluște, dezvăluind și un truc pentru a le face mult mai pufoase.

Pentru rețetă, vei avea nevoie de tacâmuri de pui, ceapă, țelină, păstârnac, ouă, griș, pătrunjel, sare și piper. Cât de simplu!

Citește și: Câte linguri de griș se pun pentru prepararea găluștelor. Secretul pentru a obține cele mai bune rezultate

Mod de preparare supă de pui cu găluște à la chef Bontea

Fierbi carnea câteva minute, apoi o strecori, o speli și o pui, din nou, la fiert într-un alt vas, cu apă curată. Când puiul este aproape gătit, adaugi legumele curățate și întregi în oala cu supă și le mai lași la fiert până ce legumele s-au înmuiat, la foc mic. Adaugi pătrunjelul cu tot cu codițe.

Pentru găluște, pui o lingură de praf de copt în bolul cu griș și amesteci. Bați ouăle cu telul, apoi încorporezi grișul în amestecul de ouă. Consistența e bună dacă aluatul curge din tel. Poți vedea în video. Lași deoparte 5 minute ca să se umfle.

Citește și: Pui cu găluște în sos picant. Rețetă savuroasă pentru masa de prânz

Între timp, scoți legumele, pătrunjelul și carnea din supă. Chef Sorin Bontea recomandă ca supa să nu fiarbă, în momentul în care pui găluștile cu lingura. Acoperi cu un capac și lași să fiarbă la foc mic, până se ridică la suprafață. Nu uita să le întorci pe partea cealaltă.

Citește și: Supă rece de căpșuni cu mentă și smântână, gustoasă și plină de vitamine

Poftă bună!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x