Celebrul bucătar a ales să gătească ardei umpluți, după recomandările soției sale. Așa cum a recunoscut, a trecut mult timp de când nu a mai pregătit el însuși rețeta: „Cred că am 20 de ani de când nu am mai făcut asta”.
Citește și: Chef Sorin Bontea pregătește tocaniță de pui cu ceapă. La ce trucuri apelează în bucătărie
Dacă ai rămas în pană de idei, ardeiul umplut este o variantă sățioasă și rapidă pentru masa de prânz sau de cină. Pentru început, vei avea nevoie de câțiva ardei grași, orez, pastă de tomate, ceapă, carne tocată de porc, cimbru, sare, piper, ulei.
Când vine vorba de măsurători, chef Sorin Bontea te sfătuiește să faci așa cum era pe vremea bunicilor, să măsori „după ochi”, mai ales că nu este o rețetă complicată: „La ardei, pun mai mult orez, undeva la 40 de grame per 100 de grame de carne”, a menționat juratul de la Chefi la cuțite.
Citește și: Rețeta lui Chef Sorin Bontea de ouă cu spanac. Cât de simplu se prepară
Cum pregătești, pas cu pas, rețeta de ardei umpluți, după chef Sorin Bontea
Pui uleiul la încins, sotezi ceapa mărunțită, până devine aurie. Adaugi o lingură de paste de tomate, apoi orezul și amesteci 1 minut. Oprești focul și lași la răcit. Între timp, condimentezi carnea tocată cu sare și piper, cimbru. Încorporezi orezul în carne și amesteci cu mâinile, până la omogenizare.
Pentru sos, pui într-un vas două linguri și jumătate de pastă de tomate pline, apă cât să acoperi, puțin cimbru, piper și sare. Amesteci cu telul și lași să dea un clocot. Umpli fiecare ardei cu compoziția de carne și îi transferi într-o tigaie cu puțin ulei preîncălzit, cât să se rumenească un pic.
Citește și: Cei mai iuți ardei din lume. Unii dintre ei nu pot fi mâncați
Ulterior, le pui căpăcelul ardeilor și îi transferi într-o oală cu pereți înalți, în poziție verticală. Torni sosul și acoperi până la buza ardeiului, apoi dai tava la cuptor, 1 h 30 min, la 170 de grade Celsius (în funcție de cuptor).
Citește și: Sos chipotle. Rețeta inspirată din bucătăria mexicană
Poftă bună!