Pentru că ne plac în mod deosebit aripioarele, dar și ardeii copți, haideți să le combinăm într-un sos de roșii delicios, pregătind rețeta Aripioare cu sos de roșii și ardei copți!
Ingrediente pentru rețeta Aripioare cu sos de roșii și ardei copți
- 1 kg aripioare de pui
- 2-3 cepe roșii
- 5-6 buc. ardei gras, verde
- 2 ardei iuți
- 1 căpățână de usturoi
- ulei de măsline
- Pentru sosul de roșii:
- 1 kg roșii
- ulei de măsline
- sare
- piper
- busuioc
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1-2 foi de dafin
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare pentru rețeta Aripioare cu sos de roșii și ardei copți
Aripioarele de pui se ung cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se așază într-o tavă de cuptor. Printre ele se așază felii grosiere de ceapă roșie și căței de usturoi nedecojiți, dar și 2 ardei iuți, întregi. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă totul la cuptor pentru o oră, la 180 de grade. În ultimele 15-20 de minute se înlătură folia și se lasă ingredientele să se rumenească, stropindu-le cu sosul din tavă.
Ardeii se coc pe teflon, se curăță și se lasă întregi.
Citiți: Sfaturi și trucuri pentru a curăța perfect ardeii copți!
Pentru sosul de roșii, se călesc în ulei de măsline, ceapa tocată mărunt și usturoiul răzuit, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate. Se fierbe sosul la foc încet, până se reduce la jumătate, asezonându-l cu sare, piper, foi de dafin și frunze de busuioc. La final, se adaugă pătrunjel verde, tocat.
Vedeți și rețeta Sos de roșii picant și aromat!
Se scot aripioarele de la cuptor și se adaugă în sosul de roșii, împreună cu ardeii copți.
Se scot ingredientele de la cuptor și se așază într-un vas încăpător, împreună cu ardeii întregi și se toarnă sosul peste ele, asezonat cu cățeii de usturoi copți și decojiți.
Poftă bună!
Salată din păstăi galbene de fasole cu maioneză și usturoi...