- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Claudia Radu, o concurentă din ediția 17 a sezonului 8 „Chefi la cuțite” a preparat în cadrul concursului culinar, o delicioasă rețetă de diafragmă de vită la grătar cu piure de cartofi, cu fenicul la grătar cu dressing de măsline și verdețuri și un sos de ciuperci și smântână.
Rețeta Beef skirt cu sos de ciuperci cu smântână și piure de cartofi în stil italienesc - Ingrediente:
- 1 bucata de 800 gr beef skirt (diafragmă de vită),
- sare și piper
- ulei de măsline
- 1 căpățână de usturoi
- 1 legătură cimbru proaspăt
- 200 gr unt
- 500 ml lapte
- 150 gr parmezan
- 1 kg cartofi,
- 2 legături de pătrunjel
- 250 gr ciuperci champignon
- 2 cepe eșalote
- 200 gr smântână lichidă
- muștar de dijon
- 2 bucăți fenicul
- 1 legătură de busuioc
- 100 gr măsline kalamata
- 1 lămâie
- 1 legatură de chives
- floricele comestibile
Rețeta Beef skirt cu sos de ciuperci cu smântână și piure de cartofi în stil italienesc - Preparare
Preparare diafragmă de vită.
Diafragma de vită se preseaza puțin cu pumnii pentru a se frăgezi și se condimentează cu sare și piper, apoi se unge cu foarte puțin ulei. Se pune tigaia grill pe foc și se lasă pană se încinge foarte bine, apoi se pune carnea. În tigaie se adaugă câțiva căței de usturoi nedecojiți, câteva fire de cimbru și 1-2 cubulețe de unt. Diafragma se rumenește întorcând-o de mai multe ori pe fiecare parte până când este cel mult mediu pătrunsă.
Preparare piure de cartofi în stil italienesc.
Cartofii se decojesc, se toacă cuburi și se fierb în apă cu puțină sare. Se scurg, se pasează foarte fin și se amestecă cu lapte, puțin unt, sare, piper, pătrunjel tocat mărunt și parmezan ras.
Citește și: Rețeta Mușchi de vită cu salată rece și sos de smochine cu espresso
Preparare sos de ciuperci cu smântână.
Se călesc intr-o tigaie cu puțin ulei câțiva căței de usturoi și cele 2 eșalote tocate mărunt, apoi se adaugă ciupercile tocate în felii subțiri. După ce sunt și ciupercile gata, se adaugă smântâna lichidă și 1-2 lingurițe de muștar de Dijon.
Feniculul se feliază, se unge cu puțin ulei și se prăjește în tigaia grill până când se caramelizează puțin.
Într-un bol se amestecă măslinele tăiate mărunt, 1 cățel de usturoi pisat, zeama de lămâie, puțin ulei de măsline, busuiocul și pătrunjelul, tocate. Se adaugă sare doar dacă e nevoie (măslinele sunt deja sărate). Dressingul se toarnă peste feniculul fierbinte și se lasă acoperit câteva minute pentru a se întrepătrunde aromele.
Pentru servire, diafragma se feliază perpendicular pe fibră pentru a-i spori frăgezimea. Piureul se monteaza cu ajutorul discului, alături punem câteva fâșii de carne și 2 felii de fenicul aromat, iar langă acestea, sosul cremos de ciuperci. Decorăm totul cu chives și floricele.
Spor la preparat Rețeta Beef skirt cu sos de ciuperci cu smântână și piure de cartofi în stil italienesc și poftă bună la savurat!