Antena Căutare

Mușchi de vită cu salată rece și sos de smochine cu espresso

Savoare și culoare într-un preparat cu o armonie senzațională de ingrediente: Mușchi de vită cu salată rece și sos de smochine cu espresso.

Mușchi de vită cu salată rece și sos de smochine cu espresso
Mușchi de vită cu salată rece și sos de smochine cu espresso

Roxana Florescu, concurentă în sezonul 8 „Chefi la cuțite”, a preparat savuroasa rețetă: Mușchi de vită cu salată rece și sos de smochine cu espresso, o mâncare pe care o denumește și „La vita e bella”, pentru combinația spectaculoasă de culori, ingrediente, arome și texturi.

Rețeta Mușchi de vită cu salată rece și sos de smochine cu espresso - Ingrediente:


  • 300 gr cartofi dulci fierți
  • 200 gr sfeclă, prefiartă
  • 150 gr broccoli
  • busuioc proaspăt
  • 4 portocale
  • 2 lămâi
  • 100 gr fulgi de migdale
  • 200 ml ulei de măsline
  • Sare și piper
  • 4 rondele mușchi de vită
  • 3 smochine (proaspete ),
  • 200 ml vin roșu
  • 100 ml supă de vită sau de legume
  • cimbru proaspăt
  • 2 linguri de espresso
  • 100 ml lapte de cocos
  • 1 pachet de unt cu grăsime 80%
  • 1 salată lolo bionda
  • Mix de salate
  • Microgreens

Mod de preparare pentru rețeta Mușchi de vită cu salată rece și sos cu smochine și espresso

Mușchiul de vită se asezonează cu sare și se rumenește câte 3 minute pe fiecare parte.

Se pregătește salata rece.

Legumele se pun la fiert. După ce se fierb legumele, se scot într-un bol cu apă și gheață să se oprească procesul termic.

Sfecla se amestecă cu coaja rasă de portocale, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 lingură zeamă de portocale, ulei de măsline, busuioc proaspăt tocat, sare și piper.

Separat, se amestecă cartofii dulci, cu broccoli, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 lingură zeamă de portocale, ulei de măsline, fulgi de migdale, sare și piper.

Citește și: Sajie de berbecuț.Rețetă tradițională din bucătăria arăbească

Se pregătește sos de smochine cu espresso.

Smochinele și crenguțele de cimbru se pun la călit în puțin ulei de măsline. Se adaugă vinul și supa și se lasă sosul să scadă 2/3 din volumul inițial. Se adaugă espresso, laptele de cocos și zeama de portocale. La final, se pune și puțin unt. Se strecoară sosul pentru a deveni fin.

Se așază frumos pe farfurie toate preparatele din rețeta: Mușchi de vită cu salată rece și sos de smochine cu espresso și se servesc cu mare poftă.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1

Sajie de berbecuț.Rețetă tradițională din bucătăria arăbească... Rețetă din bucătăria portugheză: Bacalhau a gomes de sa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x