Budinca de paste cu brânză și broccoli poate fi servit caldă, sau rece, alături de un iaurt gustos, poate fi frumos feliată și luată la pachet a doua zi.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Budincă de paste cu brânză și broccoli:
- 250 gr paste penne
- 1 buc. broccoli
- 250 gr brânză proaspătă, de vaci
- 150 gr brânză telemea sărată
- 200 gr smântână
- 100 gr cașcaval afumat
- 2-3 ouă
- sare și piper
- câteva frunze de busuioc
- oregano
- 30 gr unt
Cum preparăm Rețeta Budincă de paste cu brânză și broccoli?
Mai întâi fierbem pastele penne, al dente, în apă clocotită cu sare. Le scurgem și le trecem prin jet de apă rece.
Desfacem broccoli în buchețele pe care le blanșăm pentru 1-2 minute și le scoatem în apă foarte rece.
Într-un bol, amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția. Amestecăm și cele două tipuri de brânzeturi și le încorporăm în compoziția de ouă cu smântână. Adăugăm câteva frunze de busuioc tocate mărunt și puțin oregano pentru un plus de arome.
- Vedeți și Rețeta Quiche cu piept de pui si broccoli!
Ungem cu unt 1-2 forme de copt și așezăm în ele mai întâi pastele. Peste acestea adăugăm compoziția cu ouă și brânzeturi și le amestecăm. Din loc în loc îngfigem buchețelele de broccoli, răzuim cașvcavalul deasupra și dăm vasele la cuptor, la 200 de grade, pentru 12-15 minute.
Un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos și sățios!
Rețete de post. Top 5 cele mai îndrăgite rețete de deserturi cu iz de copilărie pe care le putem prepara în post.... Rețetă de salată combinată, plină de savoare și culoare. Salată de legume și cușcuș...