Una dintre rețetele de paste cu care poți cuceri orice gurmand este rețeta de paste quattro formaggi, însă atunci când pe lăngă brânzeturi mai adaugi și alte ingrediente complementare, ca în aceste „Penne quattro formaggi cu spanac și roșii uscate”, succesul este garantat!
Ingrediente pentru Penne quattro formaggi cu spanac și roșii uscate
- 500 g paste penne
- 150 g unt
- sare
- piper alb
- 200 gr mozzarella
- 100 g parmezan
- 100 g brânză gorgonzola
- 100 g brânză de capră
- 500 ml smântână pentru gătit
- 500 g baby spanac
- 60 g roșii deshidratate
- frunze de busuioc
Mod de preparare Penne quattro formaggi cu spanac și roșii uscate
Se pune untul la topit intr-o tigaie încăpătoare, apoi se adaugă smântâna.
Apoi se adaugă brânzeturile, mai puțin cea de capră.
Se amestecă de câteva ori până rezultă un sos și se stinge focul.
Separat se trage la tigaie spanacul ăn 50 g de unt topit, apoi se amestecă cu sosul de brânzeturi și cu roșii uscate tăiate mărunt și frunze de busuioc rupte. Se presară piper alb, după gust și sare, darcă mai este cazul.
Se fierb pennele în apă cu sare, se scurg și se așază în vase ceramice, rotunde, unse cu unt și alternând în straturi cu sosul de brânzeturi.
Deasupra se rade brânză de capră și se dau la cuptor până când se gratinează frumos, iar gusturile se întrepătrund.