Ingrediente
- 100 g unt
- 6 ouă
- 200 g faina
- praf de copt
- ulei
- 200 g piept de pui
- 150 g broccoli
- 80 g praz
- cascaval Gauda 100 g
- smantana 250 g
- Sare, piper
- 80 g roșii cherry
- 100 g germeni de ceapă
Mod de preparare
Concurenta de la „Iadul bucătarilor” a decis să prezinte o rețetă savuroasă și extrem de ușor de făcut, potrivită mai ales atunci când vrei să prepari ceva surprinzător pentru cei dragi.
Pentru aluat: untul la temperatura camerei se amesteca cu faina si ouale, se adauga putina sare si praf de copt, apoi aluatul se pune la frigider pentru 30 de minute. Broccoli se spala, se taie in inflorescențe si se blanseaza in apa cu sare, dupa ce se soteaza cu unt.
Pieptul de pui se taie julien si se soteaza cu praz si unt. Aluatul se scoate din frigider si se intinde cu ajutorul sucitorului intr-o foaie cu grosimea se 0,7-0,8 cm. Se aranjeaza in tava pentru tarte astfel incat aluatul sa ajunga de 2-3 cm pe margine. Se aranjeaza pe aluat broccoli si pieptul de pui pregatit in prealabil.
Ouale se bat cu smantana si cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si se toarna uniform peste tarta. Se coace in cuptor la temperatura de 200 de grade, timp de 30 de min.