Cașcaval pane cu sos de iaurt și căpșuni, o rețetă cu care sigur îi vei cuceri pe cei dragi. Ponturi și secrete pentru a nu se topi cașcavalul în timpul procesului termic.
Ingrediente pentru rețeta Cașcaval pane cu sos de iaurt și căpșuni
- 750 gr cașcaval
- 3-4 ouă
- 200 gr făină
- 200 gr pesmet
- 100 gr susan
- sare
- piper
- Pentru sos:
- 250 gr smântână pentru frișcă
- 400 gr iaurt cremos
- 250 gr mascarpone, sau o cremă de brânză tartinabilă
- 1 lingură pastă de hrean
- sare
- piper
- 300 gr căpșuni
- 1-2 linguri de zahăr
Mod de preparare pentru rețeta Cașcaval pane cu sos de iaurt și căpșuni
Cașcavalul se feliază mai grosier cam de 1,5 cm. Feliile de cașcaval se trec prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare și piper și la final, prin pesmet amestecat cu susan. Se prăjesc pentru câteva secunde în ulei încinsșsi se scot pe prosoape absorbante.
Pentru sosul de iaurt cu căpșuni, se mixează smântâna până devine spumoasă, apoi se amestecă cu iaurtul cremos și mascarponele. Se adaugă pasta de hrean și se potrivește gustul cu sare și piper.
Căpșunile se taie în cuburi mici, se amestecă cu zahăr, după gust și se fierb într-un clocot, apoi se lasă la răcit.
Se marmoreaza sosul de iaurt cu căpșuni și se servește cu cașcavalul pane.
Unul dintre ponturi este să ținem cașcavalul la congelator 20-30 de minute înainte de a-l felia.
Al doilea pont este să trecem feliile de cașcaval de două ori prin făină, ouă și pesmet cu susan pentru a obține o crustă mai groasă.
Focul trebuie să fie la intensitate mare atunci când prăjim cașcavalul pane, pentru a se rumeni rapid.
Puteți prepara și Acest sos de iaurt cu mere.
Să vă fie de folos!
Cheesecake cu jeleu de mango. Un desert fără coacere, gustos și aspectuos.... Ziua Femeii 2019. Top 5 retețe rapide cu care să-ți imprezionezi iubita sau mama, de 8 martie...