- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Nu ratați sezonul vinetelor fără să preparați această delicioasă rețetă de ”Vinete tempura cu brunoise de legume și sos de iaurt cu mere și mentă”! Familia va fi încântată de așa combinație gustoasă de ingrediente!
Și aceste Rulouri de vinete umplute cu brânzeturi aromate merită preparate și servite ca aperitive, dar simple și tare gustoase sunt și aceste Vinete la grătar cu orez și castraveți.
Ingrediente pentru Vinete tempura cu brunoise de legume și sos de iaurt cu mere și mentă
- 1-2 vinete lunguiețe
- sare
- 2 ouă
- 100 ml apă rece
- 1-2 linguri făină
- sare
- piper
- pesmet
- ulei pentru prăjit
- Pentru brunoise de legume:
- 1 ardei roșu
- 1 zucchini mic
- câteva păstăi de fasole verde
- 50 g unt
- 1 linguriță zahăr brun
- 1 lingură oțet balsamic
- sare
- piper
- Pentru sosul de iaurt cu mere, mentă și lime:
- 1 măr roșu
- sare
- piper
- 250 g iaurt cremos
- câteva frunze de mentă
- zeamă de lime, după gust
Mod de preparare Vinete tempura cu brunoise de legume și sos de iaurt cu mere și mentă
Se feliază vinetele în rondele de 1 cm și se pudrează cu sare. Se lasă să elimine sucul amar, apoi se tamponează rondelele de vinete cu prosoape de hârtie absorbante.
Pentru tempura se amestecă ouăle cu sare, piper, apa rece și făina. Se trec rondelele de vinete prin acest amestec, apoi prin pesmet și se prăjesc în ulei încins, la foc iute. Se scot pe prăsoape absorbante.
Pentru brunoise de legume, se taie legumele în cuburi micuțe și uniforme și se trag la tigaia unsă cu puțin unt topit. Se presară puțin zahăr brun și se sting cu oțet balsamic.
Pentru sosul de iaurt cu mere, mentă și lime, se curăță mărul și se trece prin blender, stropit cu puțină zeamă de lime, împreună cu frunzele de mentă.
Se adaugă iaurtul și se potrivește gustul cu sare, piper și zeamă de lime.