- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cea mai bună rețetă de sos de roșii, un sos de roșii marinara, este dezvăluită de Munti, câștigătorul Chefi la cuțite. Este un sos de roșii pentru paste delicios pe care oricine îl poate încerca în propria bucătărie.
Sosul de roșii marinara este un sos de roșii obținut de obicei din combinarea unui suc de roșii cu usturoi, ierburi și ceapă. Numeroasele variante ale acestui sos de roșii pentru paste pot include adăugarea de capere, măsline, condimente și o cantitate de vin.
De regulă, sosul marinara se folosește alături de paste precum spaghetele, pennele sau fusilii. Baza sosului e făcuta tradițional din ulei de măsline, roșii coapte, usturoi și ierburi aromate.
O rețetă originală de sos de roșii marinara peste paste este dezvăluită de Mihai Munteanu - Munti - câștigătorul Chefi la cuțite din sezonul 6 al celui mai iubit show culinar, show ce va reveni din 9 septembrie 2019 la Antena 1 cu un nou sezon plin de surprize.
În prezent, Munti a preluat bucătăria a două restaurante cu specific italienesc din București, acolo unde este chef executiv. Mai mult, câștigătorul Chefi la cuțite a creat un meniu semnătură desprins din conceptul de comfort food:
Sos de roșii marinara, cel mai bun sos de roșii pentru paste
Sos de roșii marinara. Ingrediente:
- 50 ml ulei de măsline
- 120 de grame de ceapă albă
- 100 g morcov
- 720 g roșii decojite
- 180 g pasta tomate
- 120 ml apă
- 10 g busuioc uscat
- 5 g oregano uscat
- 5 g de cimbru uscat
- 30 g zahar
- 10 g de usturoi
- 5 grame de sare
- 2 g de piper
Sos de roșii marinara. Mod de preparare:
Modul de preparare pentru sosul de paste marinara este unul foarte simplu. Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l 1 minut, amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine precum și celelalte ingrediente din rețeta de sos de roșii marinara.
Când sosul fierbe ușor, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe.
Se poate servi imediat sau se poate ține la frigider într-un recipient cu capac, pentru maximum 3 zile.
Chefi la cuțite 2019, un nou sezon cu rețete savuroase
Sezonul 7 Chefi la cuțite promite să condimenteze perfect serile telespectatorilor în această toamnă, la Antena 1. Cel mai iubit show culinar din România va da startul, în curând, jurizărilor pe nevăzute, unde atât fanii emisiunii, cât și cei trei chefi - Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu - vor avea parte de surprize din partea concurenților care vor încerca să-și demonstreze talentul cu preparate culinare inedite.
Citește și:
- Chefi la cuțite sezonul 7: Ce fac, în 2019, cei șase câștigători Chefi la cuțite
- Cum să faci cel mai bun suc de roșii în casă și care sunt beneficiile lui