Antena Căutare

Cum să faci cel mai bun suc de roșii în casă și care sunt beneficiile lui

Fie că vrem suc de roșii proaspăt pentru vară sau vrem o rețetă de suc de roșii pentru iarnă, sunt câteva lucruri pe care e bine să le știm despre sucul de roșii și beneficiile lui.

Cum să faci cel mai bun suc de roșii în casă și care sunt beneficiile lui Galerie
reteta suc de rosii

Fie că vrem suc de roșii proaspăt pentru vară sau vrem o rețetă de suc de roșii pentru iarnă, sunt câteva lucruri pe care e bine să le știm despre sucul de roșii și beneficiile lui.

Sucul de roșii proaspete ajută la detoxifierea organismului, roșiile fiind un foarte bun antioxidant 70% din necesarul de vitamină C din organism este dat de un singur pahar de suc de roșii.

Sucul de roșii conține fier și potasiu, vitaminele K, B1, B5 și B6, dar și alte minerale importante, că zinc, crom, sodiu, mangan. Sucul de roșii are puterea de a regla colesterolul din sânge, de a intări sistemul imunitar, de a proteja inimă și a intări oasele.

Sucul de roșii este, de asemenea, foarte important în dieta femeilor datorită faptului că ajută la intărirea sistemului osos. Așadar, vară, când roșiile sunt proaspete, profitați din plin de sucul de roșii și nu uitați să beți un pahar zilnic. Cantitătile semnificative de calciu și magneziu din roșii sunt responsabile cu intărirea oaselor, prin faptul că ajută la asimilarea fierului în organism. Sucul poate fi o băutură răcoritoare foarte bună, adăugati sare și puțin busuioc și veți obține cea mai gustoasă băutură de vară. În plus, 100 de grame de roșii conțin numai 35 de calorii.

Ce trebuie să știi înainte de a face suc de roșii

Dacă roșiile nu sunt suficient de coapte atunci sucul de roșii va ieși mai acru. Pentru a înlătura acest gust se poate adăuga spre sfârșit și puțin zahăr sau chiar miere, după gust.

Sucul de roşii se păstrează în acest fel pentru mai multe luni. După ce desfaceţi sticlele sau borcanele, puteţi păstra restul, acoperit, în frigider, pentru câteva zile. Atenţie să nu vă ardeţi când turnaţi sucul de roşii sau bulionul în sticlele fierbinţi.

Aşezaţi sticlele sau borcanele într-un vas atunci când turnaţi lichidul fierbinte pentru a preveni accidentele cauzate de eventualele fisurări ale recipientelor. Dacă sucul de roşii/bulionul s-a răcit, îl puteţi turna în sticle sau borcane reci şi, ulterior, să-l introduceţi, timp de o oră, la cuptor, la foc mic spre mediu, într-o cratiţă cu apă.

Opţional, puteţi conserva în sucul de roşii ierburi aromate (pătrunjel, ţelină, mărar, leuştean, tarhon etc) ale căror frunze, spălate şi tocate, le adăugaţi în partea finală a preparării. Dacă nu aveţi maşină de separat cojile şi seminţele, fierbeţi roşiile cu tot cu sâmburi şi seminţe şi câteva căni de apă. După ce sucul de roşii a fiert, treceţi-l printr-o sită deasă.

Citește și: Cel mai bun sos de roșii: Rețeta lui Munti, câștigătorul Chefi la cuțite

Rețetă suc de roșii fără conservant pentru iarnă

Ingrediente suc de roșii pentru iarnă:

  • 3 kg de roşii cărnoase bine coapte
  • 3 linguriţe de sare neiodată sare grunjoasă, specială pentru murături

Mod de preparare suc de roșii pentru iarnă

Roşiile spalate şi curăţate se taie felii şi se toacă foarte bine la robot sau la blenderul vertical până nu mai rămân urme de coji sau seminţe. Apoi, sucul de roșii se pune la fiert cu 3 linguriţe de sare neiodată.

Lăsaţi sucul în funcţie de cât de gros/concentrat vreţi să fie sucul de roşii. Cu cât îl fierbeţi mai mult, cu atât apa din roşii se va evapora şi veţi avea un suc mai gros şi mai concentrat.

Sticlele sau borcanele pe care urmează să le folosiţi trebuiesc în prealabil spălate cu apă şi detergent şi sterilizate. Alegeţi o oală potrivită ca mărime în care să încapă toate sticlele şi care să poată fi umplută cu apă până aproape de gâtul sticlelor. Dacă nu încap toate într-un singur vas, folosiţi 2 oale.

Aşezaţi un prosop sau un ziar pe fundul oalei în care fierbeţi sticlele pentru ca acestea sa nu intre în contact direct cu metalul. Fierbeţi sticlele cu suc de roşii timp de 20 de minute, apoi lăsaţi sticlele să se răcească în oală până a doua zi când le ştergeţi, le etichetaţi frumos şi le depozitaţi într-o cămară răcoroasă.

Astfel pregătit, sucul de roșii va rezista foarte bine nu doar pentru iarnă, ci chiar până în vară, când vor fi din nou roșiile gustoase la îndemână.

Citește și: Dieta cu suc de roșii: De ce e bine să bei zilnic un pahar cu suc de roșii

Cum să faci cel mai bun suc de roșii în casă și care sunt beneficiile lui

Suc de rosii

Rețetă suc de roșii la blender, fără fierbere

Sucul de roșii poate fi conservat pentru iarnă, dar poate fi consumat și proaspăt în scurt timp după ce l-am făcut. Sucul de roșii este delicios în supe cremă sau în diferite rețete aromate, se poate cu usturoi sau diverse alte condimente

Ingrediente suc de roșii la blender, fără fierbere

  • 1 kg de roșii bine coapte
  • 1 lingură de sare (sau după gust)
  • busuioc, oregano, usturoi (opțional)

Mod de preparare suc de roșii la blender, fără fierbere

Roşiile spalate şi curăţate se taie felii și, împreună cu sarea și restul condimentelor se toacă foarte bine la robot sau la blenderul vertical până nu mai rămân urme de coji sau seminţe și până toate ingredientele sunt ca o pastă.

Sucul astfel preparat poate fi consumat ca atare sau folosit în diverse rețete. Pus la frigider în sticle ermetic închise, poate rezista bine chiar și câteva zile.

Citește și: Cum pregătim dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor. Rețetă de vară, delicioasă!

Atenție la roșii, ardei, pepene. Legume și fructe pline de hormoni de creștere, în piețele din România

Românii preferă peştele oceanic, în locul celui din apele noastre. Cum a ajuns macroul să fie mai căutat decât crapul sa... Mâncăruri din lume adunate, ospăț la Cetatea Râşnovului din județul Braşov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x