- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Chec cu cacao și Lapte de pasăre, două rețete îndrăgite, din copilărie, pe care orice gospodină ar trebui să le știe.
Ingrediente pentru rețeta de Chec cu cacao
- 8 ouă
- 8 linguri de ulei
- 400 g zahăr
- 400 g făină
- esență rom,vanilie,lămâie
- 1 lingură cacao
- 1 praf de sare
Mod de preparare pentru rețeta de chec cu cacao
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenusurile se freacă intens cu puțină sare și jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Se adaugă uleiul și se omogenizează compoziția.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și restul de zahăr, apoi se încorporează în compoziția de gălbenușuri. Se adaugă, treptat făina.
Se împarte aluatul de chec in două: intr-o parte se adaugă vanilie, iar în cealaltă cacaua și esență de rom.
Se pune în tavă o parte din aluatul cu vanilie, o parte din cel cu cacao, până se termină compozițiile.
Se coace deliciosul chec cu cacao pentru 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr și se feliază.
Ingrediente pentru rețeta Lapte de pasăre:
- 1 l lapte
- 6 ouă
- 1 praf sare
- 100 g zahăr tos
- 1 păstaie de vanilie
- 150 g zahăr pudră, vanilat
- 100 g ciocolată amăruie cu 70% cacao
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- scorțișoară
- esență vanilie
Mod de preparare pentru rețeta Lapte de pasăre
Pentru a prepara lapte de pasăre, laptele se pune la fiert cu păstaia de vanilie și un praf de sare. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul pudră și se mixează până rezultă o bezea fermă.
Când laptele începe să fiarbă se iau cu lingura din bezeaua de albuşuri și se scufundă în laptele fierbinte. Se lasă 4-5 minute întorcându-lee pe ambele părţi, apoi se scot într-o sită.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul tos şi se adaugă în lapte. Se fierb amestecând continuu până capătă consistența unei smântâni, apoi se adaugă esența de vanilie, după gust.
Se repartizează bezelele în boluri, se toarna sosul de vanilie și se decorează cu ciocolată rasă și scorțișoară.
Cremă de urzici cu biscuite de parmezan... Rețetă de ouă umplute...