Pentru atunci când se întâmplă să rămâi fără pâine și timpul nu-ți permite să mergi să cumperi rețeta de chifle cu mac din cel mai simplu aluat te va scoate din impas.
Ingrediente pentru rețeta de chifle cu mac
- 500-550 gr făină albă
- 200 ml apă caldă
- 1/4 linguriță sare
- 5 gr drojdie uscată
- 1/4 linguriță zahăr
- 1 lingură ulei
- mac
Mod de preparare pentru rețeta de chifle cu mac
Cum pregătim aluatul pentru chifle cu mac, aluat de pâine simplu!
Se cern 400 gr de făina într-un vas și se face o adâncitură la mijloc unde se va pune drojdia uscată și zahărul. Se toarnă puțină apă și se amestecă până se formează o maia din drăjdie zahăr și puțină făină. Se lasă 7-8 minute să se dezvolte maiuaua, apoi se toarnă în fir subțire apa caldă, în care se dizolvă sarea. Se amestecă intens adăugând la centru și făina de pe margini și se continuă frământarea aluatului pe masa de lucru înfăinată.
Se acoperă aluatul și se lasă la crescut 35 de minute. Apoi, cu mâinile unse cu ulei se rupe din aluat, se întind rulouri pe masa, de asemeni unsă cu ulei și se împletesc dând forma chiflelor. Se presară mac și se așază chiflele în tava de aragaz, pe hârtie de copt. Se lasă 15 minute să se mai dezvolte timp în care se pornește cuptorul la 180 de grade.
Se coc chiflele cu mac pentru 20-25 de minute, până se rumenesc frumos la suprafață.
Pentru atunci când vreți o rețetă și mai rapidă puteți opta pentru rețeta de Turte rapide, la tigaie, din aluat de pâine cu chimen.
Șnițele de pui în crustă crocantă din fulgi de porumb cu muștar... Cheesecake cu jeleu de mango. Un desert fără coacere, gustos și aspectuos....