Antena Căutare
Logo show

Rețeta zilei: Pâine veselă. Pâine umplută cu cartofi copți și un fondue delicios

Pentru că este ger afară, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune să pornim cuptoarele și să ne delectăm cu o interesantă rețetă de Pâine umplută cu cartofi copți și un  fondue delicios, rețetă pe care a denumit-o ”Pâine veselă”.

Ingrediente pentru rețeta Pâine umplută cu cartofi copți și un  fondue delicios

Pentru aluat de pâine: 1 kg făină tip 650 50 g drojdie 1 linguriță zahăr  1 linguriță sare 400 ml apă călduță 50 ml ulei de măsline 3 cartofi mari 100 gr nuci rozmarin 2-3 căței de usturoi 2 linguri nucă de cocos răzuită Pentru fondue: 400 ml lapte aproximativ 100 ml suc de cocos 200 gr cașcaval emmentaler 200 gr cașcaval wiesentaler 1 cățel de usturoi puțină răzătură de cocos păuțină boia de ardei

Mod de preparare pentru rețeta Pâine umplută cu cartofi copți și un  fondue delicios

Pregătim aluatul de pâine.                                                                                                    Cartofii bine spălați, se taie cuburi, cu coajă cu tot și se așază într-o tavă de copt. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară peste ei rozmarin, rondele de usturoi și puțin miez de nucă măcinat grosier și se dau la cuptor, pentru 15 minute, la 160 de grade. Pentru aluat, se cerne făina, se amestecă și se face o adâncitură la mijlocul ei. Drojdia se lichefiază împreună cu zahărul și puțină apă caldă, apoi se pune în adâncitura din făină și lasă la crescut. Când își dublează volumul se amestecă cu făina, turnând și câte puțină apă călduță și ulei. Se frământă un aluat ferm, care se lasă la dospit 35-40 de minute, la loc cald. Apoi, se frământă din nou, se adaugă și cuburile de cartofi, răzătură de cocos și miez de nucă și se întinde în tava de la aragaz. Se lasă din nou la dospit 20 de minute, după care se coace delicioasa pâine umplută cu cartofi copți, la 160 de grade, pentru 40-50 de minute. Pentru fondue de brânzeturi, se pune laptele la fiert, se adaugă și sucul de cocos și o lingură de făină, iar când este aproape de punctul de fierbere, se stinge focul și se adaugă brânzeturile tăiate cuburi. Se lasă să se topească încet, adăugând și un cățel de usturoi răzuit și puțină răzătură de cocos pentru un plus de aromă, dar și puțină boia de ardei, pentru un plus de culoare. Pîinea umplută cu cartofi copți se feliază în batoane lungi care se servesc cu deliciosul fondue de brânzeturi.

Marti, 15.01.2019, 08:33
x