- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sorin Drugan, un cunoscut navigator din România, a venit la ”Chefi la cuțite” în sezonul 8 și ajutat de fiul său, a pregătit o rețetă specială din bucătăria mexicană cu care i-a încântat pe cei trei chefi, dar și cu povestirile despre aventurile trăite.
Chili con carne. Rețetă din bucătăria mexicană - Ingrediente:
- 500 gr ceapa albă/roșie
- 1 legatură ceapă verde
- 2 căpățâni de usturoi
- 1 kg carne de vită, tocată
- 500 gr carne de porc, tocată
- 5-6 ardei iuți, roșii
- 500 gr ardei gras roșu și verde
- 3 conserve de fasole roșie, red kidney
- 400 gr bulion
- 400 gr roșii pasate
- sare, piper și chimen măcinat
- 500 ml coca cola
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1 cutie medie de smântână, 35% grăsime
-
Pentru salată:
- 1 kg roșii
- 3 legături de pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 cutie chives (ceapa verde subtire)
- 2 lime
- 2 avocado
- Pentru nachos:
- 500 gr făină foarte fină de porumb
- 250 gr faină de grâu 000
- sare
- 2-3 linguri de ulei
- 150-200 ml apă
Chili con carne. Rețetă din bucătăria mexicană - Mod de preparare
Preparare chili con carne
Se amestecă cele două tipuri de carne tocată și se rumeneasc bineîntr-o tigaie cu ulei încins.
În altă tigaie, se călesc, tot în ulei încins: ceapa tocată, ardeii tocați, usturoiul tocat și se adaugă condimentele. Apoi se adaugă peste carnea deja rumenită și se amestecă bine toate ingredientele.
Se mai lasă să fiarbă împreună câteva minute, pentru a se întrepătrunde bine gusturile, apoi se adaugă pasta de roșii și bulionul și 100-150 ml coca cola.
Se amestecă bine preț de câteva minute, după care se adaugă fasolea din conservă, scursă și clătită.
Citește și: Rețetă tradițională de nachos mexican
Preparare salată.
Se spală și se toacă mărunt roșiile, pătrunjelul verde, mărarul și chivesul. Se desface avocado, se toacă în cuburi mici și se stropește cu zeamă de lămâie. Se amestecă toate ingredientele și se asezonează cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Preparare nachos.
Într-un bol, se amestecă malaiul, faina, sarea, uleiul și, treptat, apa. Se amestecă până se obține un aluat omogen care se lasă la odihnit, la temperatura camerei, 20 de minute.
Se presară făină pe masa de lucru, se întinde aluatul în strat subțire și se decupează în triunghiuri. Se prăjesc triunghiurile de nachos în ulei încins și se scot pe prosoape de hârtie, absorbante.
Chili con carne se servește cu smântână deasupra, alături de nachos și salată.
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Bacalhau a Lagareiro. Rețetă de cod sărat cu cartofi la cuptor... Somon in sos teriyaki cu noodles și legume la tigaie...