Bogdan Boceanu, un concurent de 36 de ani, a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” cu o rețetă tradițională de nachos mexican, dar și cu o poveste impresionantă de viață.
Rețetă tradițională de nachos mexican - Ingrediente:
- 500 gr legume și ierburi desghidratate
- Sare afumată
- 6 lipii de porumb
- 2 conserve chilli beans roșii sau maro
- 2 conserve de fasole deshidratată
- 1 conservă fasole neagră
- 300 gr cheddar afumat
- 250 gr cremă de brânză
- 1 borcan de jalapenos murați
- 3 roșii
- 6 avocado
- Coriandru și pătrunjel
- Nucșoară
- Ceapă verde, roșie și alba
- 1 căpățână de usturoi
- Sos tabasco
- 300 gr smântână grasă
- 3-4 lime
- 300 gr ciuperci urechi de lemn
- 200 gr mușchi de vitî
- 400 gr carne toccata
- 200 gr pancetta
- 1 morcov
- 1 cutie de ananas
- 1 cutie de porumb dulce
- 2 ardei iuți
- 3 ardei roșii
Mod de preparare pentru rețetă tradițională de nachos mexican
Se feliază lipia de porumb și se dau feliile la cuptor până se rumenesc.
Într-o tigaie cu ulei încins, se călește ceapa toccata, se adaugă morcovul, de asemeni, tocat, apoi carnea toccata.
Se amestecă bine ingredientele pe foc până se prepare carnea, apoi se adaugă fasolea neagră și chilli beans și se mai lasă pe foc aproximativ 10 minute.
Se prepară la bain marie un sos cremos din brânza cheddar, crema de brânză, smântână și lapte, care se asezonează cu nucșoară.
Citește și: Rețetă mexicană de tacos roșu cu creveți și salată
Pentru salsa, se toacă roșiile sferturi, se toacă coriandrul, se toacă ceapa roșie și se amestecă. Se asezonează cu dressing din ulei și suc de lămâie.
Separat, se prepară din avocado, ceapă, lămâie, lime și roșii, un guacamole.
Legumele deshidratate se fierb cu ierburile deshidratate și se face o supă cremă care se asezonează cu zeamă de lime.
Se servesc toate aceste preparate, încadrate de feliile din lipiile de porumb rumenite frumos.
Rețeta beef skirt cu sos de ciuperci cu smântână și piure de cartofi în stil italienesc... Rețetă de brioșe cu vanilie în culorile curcubeului...