O rețetă de varză cu ciolan de porc afumat, oricine a preparat, însă rețeta „Ciolan de porc afumat cu piure de varză călită și baby cartofi copți”, sună foarte interesant și pare un peparat foarte apetisant.
Silviu Costan, un tânăr bucătar din Cluj, concurent în ediția a treia din sezonul 8 „Chefi la cuțite”, i-a surpins pe cei trei jurați cu un preparat inedit, pe care nu l-au mai întâlnit de-a lungul întregii emisiuni: Ciolan de porc afumat cu piure de varză călită și baby cartofi copți.
Inedit a fost piureul de varză roșie, călită, care s-a dovedit a fi tare gustos.
Rețeta Ciolan de porc afumat cu piure de varză călită și baby cartofi copți - Ingrediente:
- 1,5 kg ciolan porc afumat și dezosat afumat
- 1 kg baby cartofi noi
- 1,5 kg varză roșie
- 300 g ceapă roșie
- 200 g kaizer
- 1 căpățână de usturoi
- cimbrișor și rozmarin
- 200 g unt
- sare și piper
- 150 ml ulei
- 500 gr smântână acră
- 50 g pastă de hrean la borcan
- 150 g bacon feliat
- 2-3 foi de dafin
Rețeta Ciolan de porc afumat cu piure de varză călită și baby cartofi copți - Preparare
Începem prin a toca varza roșie, fideluță și a o asezona cu sare și piper.
Într-un vas, se pune la călit o ceapă roșie tocată și kaiserul bucățele. După ce se pătrund, se adaugă varza roșie și o frunză de dafin.
În alt vas, se pun la fiert în apă cu sare, cartofii cu tot cu coajă, spălați foarte bine.
Iar în cel de-al treilea vas, se pune la fiert ciolanul tăiat în bucăți mai mici.
Citește și: Rețetă de Supă cremă ardei copt cu tartine cu brânză de capră și chives
Cartofii după fierbere, se scurg și se lasă la temperat într-o sită.
Se topește un cub de unt într-o tigaie și se adaugă rozmarin tocat mărunt, sare si piper. Se trag cartofii bine scurși la tigaie până când se rumenesc frumos la exterior.
Varza roșie, după ce s-a călit, se scurge și se trece prin blender împreună cu smântâna acră, tranformând-o într-un piure frumos colorat și gustos.
Ciolanul fiert se scurge bine de apă și se pune în tigaia grill, împreună cu o crenguță de cimbrișor. Se rumenesc bucățile de ciolan pe toate părțile.
Citește și: Rețeta Piept de rață cu cartofi dulci și ceapă caramelizată
Pentru un plus de gust se prepară și un sos din hrean cu smântână acră și sare, cu ajutorul blenderului.
Toate aceste preparate servite împreună dau un gust extrem de delicios!