Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Piept de rață cu cartofi dulci și ceapă caramelizată

Atunci când asortezi ingrediente care se combină perfect într-un gust armonios, aprecierile celor care vor savura preparatele vor fi maxime, așa cum au fost și la acest delicios preparat: Piept de rață cu cartofi dulci și ceapă caramelizată.

Piept de rață cu cartofi dulci și ceapă caramelizată

Atunci când asortezi ingrediente care se combină perfect într-un gust armonios, aprecierile celor care vor savura preparatele vor fi maxime, așa cum au fost și la acest delicios preparat: Piept de rață cu cartofi dulci și ceapă caramelizată.

Cătălin Dumitrescu, un tânăr de 29 de ani și de meserie polițist, concurent în sezonul 8 din emisiunea „Chefi la cuțite” s-a prezentat în fața carismaticilor jurați,cu un delicios preparat și anume: Piept de rață cu cartofi dulci și ceapă caramelizată.

Concurentul și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie atunci când a devenut competitor de fitness și a înțeles ce rol important joacă nutriția, atunci când vrei să ai un corp de atlet.

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a mânca sănătos, însă trebuie să le combini în așa fel încât gusturile să se completeze perfect:

Piept de rață cu cartofi dulci și ceapă caramelizată - Ingrediente:


  • 500 g piept de rață
  • 500 g ceapă roșie
  • 2 kg cartofi dulci
  • 2-3 buc. avocado
  • piper
  • sare de mare
  • ulei de măsline
  • oțet blsamic
  • lămâie
  • 1 lingură zahăr brun
  • cimbru mărunțit
  • boia de ardei dulce
  • 200 g unt
  • 2-3 căței de usturoi

Piept de rață cu cartofi dulci și ceapă caramelizată - Preparare

Pieptul de rață, porționat, se crestează ușor pe partea cu piele, dar fără a străpunge pielea până la carne. Se asezonează cu sare și piper și se trage la tigaie, mai întâi pe partea cu piele, pentru 3 minute, apoi și pe cealaltă parte, pentru alte 2-3 minute. Se lasă să se odihnească, acoperit și se continuă la cuptor pentru alte câteva minute.

Citește și: Rețeta Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie

Ceapa se curăță, se toacă julien și se călește în ulei de măsline. Când este pătrunsă se adaugă zahăr brun, se amestecă până acesta se topește, apoi se stinge cu oțet balsamic. Se mai asezonează cu sare și piper și se mai lasă 1 minut pe foc pentru a se reduce oțetul.

Cartofii dulci se feliază în rondele mai grosiere și se prăjesc ușor în puțin ulei de măsline cu unt topit. Se scot, se așază într-o tavă, se condimentează cu cimbru și boia de ardei, se mai adaugă unt și rondele de usturoi și se mai prepară la cuptor aproximativ 10 minute, la 200 de grade.

Citește și: Rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola

Se servește pieptul de rață feliat grosier, alături de ceapa caramelizată, rondelele de cartofi și felii de avocado stropite cu zeamă de lămâie, pentru a echilibra gusturile.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Video