Pentru că este vară și cald afară, iar tarabele din piață sunt pline de păstăi de fasole, să profităm de gustul acestora și să preparăm o delicioasă Ciorbă de fasole verde dreasă cu iaurt.
Rețeta Ciorbă de fasole verde dreasă cu iaurt - Ingrediente
- 1 kg pastăi de fasole verde
- 2 cepe galbene
- 2 morcovi
- 1 rădăcină țelină
- 2 rădăcini pătrunjel
- 2 rădăcini păstârnac
- 1 gogoșar
- 3-4 cartofi roșii
- 1 gălbenuș de ou
- 250 g iaurt grecesc
- 3 l apă
- sare
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuștean
- opțional, mărar verde
Rețeta Ciorbă de fasole verde dreasă cu iaurt - Preparare
Mai întâi se pun la fiert ceapa și rădăcinoasele, curățate și tocate în cuburi.
Fasolea verde, se va opări în apă clocotită cu puțină sare și un praf de bicarbonat de sodiu, pentru a-și intensifica culoarea, apoi se scurge și se toacă în bucăți mai mici, de 2-3 cm.
Se adaugă în vasul cu supă, când celelalte ingrediente sunt ușor pătrunse, cam după 15 minute de fierbere a acestora.
Tot atunci se adaugă și cartofii curățați și tocați în cuburi mici.
Gogoșarul, de asemeni, tocat în cuburi mici, se va adăuga ceva mai târziu, pentru a se menține mai crocant.
În ultimele 5 minute de fierbere se adaugă leușteanul și mărarul, tocate mărunt.
După stingerea focului, se lasă supa să se tempereze 5 minute, apoi i se drege gustul cu un gălbenuș de ou amestecat cu iaurtul, punând mai întâi puțină supă fierbinte în acest amestec și omogenizând, apoi se toarnă peste supă și se amestecă intens.
Se adaugă și pătrunjelul verde. tocat.
Este chiar gustoasă atât caldă, cât și rece!
Citiți și rețeta Ciorbă de fasole verde cu dovlecei!
Tot din categoria rețetelot cu fasole verde, vedeți și rețeta Fasole verde cu piept de pui și brânzeturi!