Căutare Live

Ciorbă de fasole verde cu dovlecei. Cea mai gustoasă ciorbă de vară!

Cu legume de grădină proaspete, pline de culoare și savoare nu poate fi decât foarte gustoasă această ciorbă de fasole verde cu dovlecei!

Ciorba de fasole verde cu dovlecei

Cu legume de grădină proaspete, pline de culoare și savoare nu poate fi decât foarte gustoasă această ciorbă de fasole verde cu dovlecei!


Ingrediente pentru ciorbă de fasole verde cu dovlecei

  • 2 dovlecei de grădină
  • 250 g fasole verde
  • 2 cepe galbene
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 250 g roșii de grădină bine coapte
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de busuioc
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare ciorbă de fasole verde cu dovlecei

Curățăm ceapa, o clătim, o tocăm solzișori și o călim în 50 ml ulei.
Când devine sticloasă, adăugăm rădăcinoasele tocate cuburi și le amestecăm bine pentru a se căli ușor și acestea.
Adăugăm, apoi, apa fierbinte și la primele clocote, adăugăm fasolea verde curățată de capete și rupătă în bucăți mai mici.
Curățăm dovleceii și îi tocăm cuburi.
Când fasolea verde începe să se pătrundă, adăugăm cubulețele de dovlecei.
Opărim roșiile, le decojim, le tocăm cuburi mici și le punem la foc cu restul de ulei.
Adăugăm sare, cimbru, piper și frunze de busuioc și lăsăm sosul de roșii să fiarbă 10-12 minute.
Adăugăm sosul de roșii în ciorba de fasole verde cu dovlecei, când toate ingredientele sunt bine pătrunse.
Mai lăsăm ciorba să fiarbă 10-15 minute, timp în care îi potrivim gustul cu cele necesare, apoi stingem focul și adăugăm pătrunjelul verde, tocat.
Este o ciorbă de vară, bună atât caldă, cât și rece, de la frigider.

Mucenici moldovenești, cea mai simplă și rapidă rețetă! Secretul gospodinelor a fost aflat... Vinete la borcan pentru iarnă, mult mai gustoase decât vinetele congelate!...
Ultimele știri