Pentru că, toate celelalte preparate vor fi foarte calorice, ciorba din verdețuri de primăvară va fi binevenită pentru organism.
Ce trebuie să conțină Rețeta de Ciorbă de primăvară din amestec de verdețuri:
- 2-3 legături de ștevie
- 1 legătură de leurdă
- 2-3 legături de lobodă
- 2 legături de ceapă verde
- 1 salată verde
- 250-300 gr de spanac
- 2-3 linguri bulion de casă
- 2-3 linguri de ulei
- 2-3 ouă
- sare și piper
- 1 legătură de leuștean verde
- zeamă de lămâie
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de Ciorbă de primăvară din amestec de verdețuri.
Ceapa verde se toacă, se călește în ulei de măsline, apoi se adaugă bulionul. Se lasă să fiarbă câteva minute, se adaugă pe rând, toate verdețurile tocate franjuri și se completează cu apă fierbinte cât să fie bine acoperite toate ingredientele.
Se lasă ciorba să fiarbă maxim 30 de minute, se potrivește gustul cu sare.
Citește și: Rețetă de Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură
Spre final se sparg câteva ouă, se amestecă cu puțină zeamă și se toarnă în ciorbă. Ouăle se mai pot poșa direct în ciorbă, rămâne la latitudinea fiecăruia cum le preferă.
La final, se adaugă leuștean verde, tocat și se potrivește gustul ciorbei cu zeamă de lămâie.
Această delicioasă ciorbă de primăvară nu are nevoie de alte legume decât de verdețuri pentru a nu influența gustul acestora.
Citește și: Rețetă de Ciorbă țărănească de ștevie cu multe legume și leuștean
Ciorba este delicioasă, mai ales servită cu felii de pâine prăjite și tartinate cu cu o delicioasă urdă de oaie.
Spor și poftă bună!
Pentru a nu pierde mai multe detalii și sfaturi din timpul preparării rețetei de ciorbă, accesați materialul video de mai jos: