Cu sau fără mămăliguță este extrem de gustoasă această Ciulama de ciuperci mixte cu mușchiuleț de porc în sos de vin!
Ingrediente pentru Ciulama de ciuperci mixte cu mușchiuleț de porc în sos de vin
- Pentru mușchiuleț de porc în sos de vin:
- 1 kg mușchiuleț de porc
- sare
- piper
- chimen
- ulei de măsline
- 1 l vin roșu
- Pentru ciulama de ciuperci:
- 500 g ciuperci champignon, albe
- 500 g ciuperci champignon, brune
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 100 g unt
- 200 ml vin alb
- 250 ml smântână dulce
- 200 ml lapte
- 1 lingură făină
- sare
- piper
Mod de preparare Ciulama de ciuperci mixte cu mușchiuleț de porc în sos de vin
Pentru preparare mușchiuleț de porc ușchiulețul de porc în sos de vin, acesta se condimentează cu sare, chimen și piper și se trage la tigaie, în puțin ulei de măsline, până se rumenește pe toate părțile.
Se transferă apoi într-o tavă de copt, se mai adaugă ulei de măsline și se dă la cuptor pentru 45 de minute la 200 de grade.
Pe parcurs, se mai întoarce de pe o parte pe cealaltă și se stropește cu lichidul din tavă.
Vinul roșu se fierbe la foc încet, până se obține o reducție ca o melasă.
Cu aceasta se unge friptura în momentul servirii.
Pentru preparare ciulama de ciuperci, se călește ceapa tocată solzișori împreună cu usturoiul răzuit, în untul topit, apoi, se adaugă ciupercile champignon tăiate în sferturi.
Se amestecă bine, apoi se completează cu vinul și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul.
Se adaugă laptele în care s-a desfăcut puțină făină, se potrivește gustul de sare și piper, apoi se adaugă și smântâna.
Se servește delicioasa Ciulama de ciuperci mixte cu mușchiuleț de porc în sos de vin, simplă sau cu mămăliguță, după preferințe.