Live acumFilm: Patru frati
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Chefi la cuțite

MIERCURI, JOI, VINERI | ora 20.30

Clafoutis cu cireșe. Desertul vedetă al verii din bucătăria franțuzească

Clafoutis cu cireșe este o prăjitură franțuzească din regiunea Limousin, și este preparată, în general, cu cireșe negre și un aluat asemănător cu cel de clătite, dar cu unt topit.

Clafoutis cu cireșe

pixabay

Este unul dintre cele mai simple deserturi de vară, cu fructe. Se pot folosi orice fructe, chiar dacă rețeta originală este cu cireșe.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de clafoutis cu cireșe:


  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • un praf de sare
  • 80 g unt
  • 250 ml lapte
  • 500 g cireşe

Cum preparăm Rețeta de clafoutis cu cireșe

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Spălăm cireşele și le curățăm de codiţe şi sâmburi.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și zahărul până devin spumease. Adăugăm untul topit și temperat, apoi laptele și omogenizăm compoziția. La final, încorporăm făina și cireșele.

Citește și: Rețetă de Ștrudel cu cireșe

Aluatul trebuie să aibă o consistenţă asemănătoare cu a clătitelor ceva mai groasă.

Ungem cu unt o formă de tartă de aproximativ 30 cm și turnăm în ea compoziția de clafoutis cu cireșe.

Dăm forma de tartă la cuptor pentru 30-35 de minute, dar facem și testul cu scobitoarea.

Citește și: Cum faci cea mai bună dulceață de cireșe

Lăsăm prăjitura să se tempereze, o pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o putem porționa.

O servim cu poftă alături de cei dragi.


🔥 Edițiile speciale Titani la cutite se văd online pe AntenaPlay ⏩ antenaplay.ro/titani-la-cutite. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer.


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro