Este unul dintre cele mai simple deserturi de vară, cu fructe. Se pot folosi orice fructe, chiar dacă rețeta originală este cu cireșe.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de clafoutis cu cireșe:
- 200 g făină
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- un praf de sare
- 80 g unt
- 250 ml lapte
- 500 g cireşe
Cum preparăm Rețeta de clafoutis cu cireșe
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Spălăm cireşele și le curățăm de codiţe şi sâmburi.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare și zahărul până devin spumease. Adăugăm untul topit și temperat, apoi laptele și omogenizăm compoziția. La final, încorporăm făina și cireșele.
Citește și: Rețetă de Ștrudel cu cireșe
Aluatul trebuie să aibă o consistenţă asemănătoare cu a clătitelor ceva mai groasă.
Ungem cu unt o formă de tartă de aproximativ 30 cm și turnăm în ea compoziția de clafoutis cu cireșe.
Dăm forma de tartă la cuptor pentru 30-35 de minute, dar facem și testul cu scobitoarea.
Citește și: Cum faci cea mai bună dulceață de cireșe
Lăsăm prăjitura să se tempereze, o pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o putem porționa.
O servim cu poftă alături de cei dragi.
Coaste de porc afumate, cu paste în sos de roșii și legume asortate- Reţeta lui Vlăduţ... Rețetă de tartă sărată cu roșii și amestec de brânzeturi cu ceapă...