Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Rețetă de Ștrudel cu cireșe. Ștrudel cu aluat de casă și umplutură de cireșe

În plin sezon al cireșelor coapte nu putem rata răsfățul cu diverse deserturi cu cireșe, simple și delicioase, precum această Rețetă de Ștrudel cu cireșe.

Ștrudel cu cireșe

pexels

Putem apela la aluaturile de foietaj, din comerț, dar este mult mai sănătos un aluat preparat în casă și satisfacția de a savura un desert delicios preparat integral în casă, este maximă.

Rețetă de Ștrudel cu cireșe – Ingrediente:


  • Pentru aluatul de ștrudel:
  • 350 gr făină
  • 125 ml apă călduță
  • 25 ml ulei
  • 1 praf sare
  • 1 lingură zahăr
  • Pentru umplutură:
  • 750 gr cireșe fără sâmburi
  • 100 gr zahăr
  • 1-2 linguri amidon de porumb
  • zahăr pudră, pentru decor

Rețetă de Ștrudel cu cireșe - Mod de preparare

Se spală cireșele, se înlătură sâmburii, apoi se amestecă cu zahărul și se lasă la odihnit, la rece, aproximativ 30 de minute, pentru a se forma sirop.

Între timp, se pregătește aluatul de strudel.

Se amestecă făina cu sarea și cu zahărul, apoi se toarnă câte puțină apă și puțin ulei și se amestecă totul până se obține un aluat compact, nelipicios și bun de întins. Aluatul se împarte în două și se lasă la odihnit 20-30 de minute, acoperit cu folie alimentară.

Citește și: Pandișpan bicolor cu cireșe

În funcție de cât sirop s-a format la cireșe, se adaugă amidon de porumb și se amestecă bine cu cireșele. Nu trebuie să avem o compoziție cursivă

Se întind bucățile de aluat în două forme dreptunghiulare de 2-3 mm grosime, iar peste ele se întinde compoziția de cireșe cu amidon și se rulează.

Se așază rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Citește și: Cum faci cea mai bună dulceață de cireșe

Se servesc delicioasele ștrudele cu cireșe pudrade cu zahăr cu aroma de vanilie.

Sunt foarte bune și alături de o cupă din înghețata preferată.

Video