Putem apela la aluaturile de foietaj, din comerț, dar este mult mai sănătos un aluat preparat în casă și satisfacția de a savura un desert delicios preparat integral în casă, este maximă.
Ingrediente pentru rețeta de Ștrudel cu cireșe:
- Pentru aluatul de ștrudel:
- 350 gr făină
- 125 ml apă călduță
- 25 ml ulei
- 1 praf sare
- 1 lingură zahăr
- Pentru umplutură:
- 750 gr cireșe fără sâmburi
- 100 gr zahăr
- 1-2 linguri amidon de porumb
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare pentru rețeta de Ștrudel cu cireșe:
Se spală cireșele, se înlătură sâmburii, apoi se amestecă cu zahărul și se lasă la odihnit, la rece, aproximativ 30 de minute, pentru a se forma sirop.
Între timp, se pregătește aluatul de strudel.
Se amestecă făina cu sarea și cu zahărul, apoi se toarnă câte puțină apă și puțin ulei și se amestecă totul până se obține un aluat compact, nelipicios și bun de întins. Aluatul se împarte în două și se lasă la odihnit 20-30 de minute, acoperit cu folie alimentară.
Citește și: Pandișpan bicolor cu cireșe
În funcție de cât sirop s-a format la cireșe, se adaugă amidon de porumb și se amestecă bine cu cireșele. Nu trebuie să avem o compoziție cursivă
Se întind bucățile de aluat în două forme dreptunghiulare de 2-3 mm grosime, iar peste ele se întinde compoziția de cireșe cu amidon și se rulează.
Se așază rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Citește și: Cum faci cea mai bună dulceață de cireșe
Se servesc delicioasele ștrudele cu cireșe pudrade cu zahăr cu aroma de vanilie.
Sunt foarte bune și alături de o cupă din înghețata preferată.
Salată de legume cu maioneză și iaurt. O variantă mai lejeră a clasicei salate de boeuf... Friptură din piept de rață cu cu sos picant de cireșe și sticksuri din foietaj cu susan negru...