- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Coastele de porc, trase mai întâi la tigaie până se rumenesc, cu câteva tije de usturoi, vor fi preparate la cuptor, iar sosul rămas în tigaie va fi folosit ca bază pentru interesantul sos de măsline.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Coaste de porc cu cartofi noi și sos de măsline:
- 1 kg coaste de porc
- 1 kg cartofi noi
- măsline verzi, murate
- usturoi verde
- sare și piper
- mentă
- suc de lămâie
- ulei de măsline
- unt
- salată vedre
Cum se procedează pentru a prepara rețeta Coaste de porc cu cartofi noi și sos de măsline
Coastele de porc se porționează, se asezonează cu sare și piper și se rumenesc la tigaie pe toate părțile, în puțin ulei de măsline, împreună cu câteva tije de usturoi verde.
Apoi, se așază în tavă și se dau la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, acoperite cu folie de aluminiu.
Citește și: Cum se prepară cele mai reușite coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați și garnitură de cartofi
Cartofii noi se vor fierbe în apă cu sare, doar pentru 3/4 din timpul de fierbere normal, apoi se scurg și se trag la tigaie, în unt. Se mai asezonează cu sare și piper, după gust.
Citește și: Rețetă simplă de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor
Sucul lăsat de coaste în tigaie, sau jiul, cum îi spune Vlăduț, se separă de grăsime, se amestecă cu măslinele verzi și puțin din lichidul în care acestea au fost conservate, cu zeamă de lămâie, puțin ulei de măsline și mentă și rezultă un sos gustos.
Cu acest sos se vor servi delicioasele coaste și cartofii noi, alături de o salată verde.
Spor și poftă bună!