Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Cum se prepară cele mai reușite coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați și garnitură de cartofi

Vă plac coastele de porc, dar sunteți în pană de idei cum să le mai combinați, vă propunem o rețetă pe care sigur o s-o apreciați: Coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați și garnitură de cartofi. Atât coastele de porc cât și gogoșarii caramelizați sunt o nebunie și merg perfect împreună!

Coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați

Vă plac coastele de porc, dar sunteți în pană de idei cum să le mai combinați, vă propunem o rețetă pe care sigur o s-o apreciați: Coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați și garnitură de cartofi.
Atât coastele de porc cât și gogoșarii caramelizați sunt o nebunie și merg perfect împreună!

Ce ne trebuie pentru rețeta Coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați și garnitură de cartofi:


  • 6-8ngogoșari, aproximativ de aceeași mărime
  • Pentru fiecare gogoșar:
  • 5 boabe de piper
  • 1 cățel de usturoi1 lingură oțet de mere
  • 1 linguriță ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 foaie de dafin
  • 1 vârf linguriță de sare
  • Pentru prepararea coastelor:
  • 1 kg coaste de porc
  • sare
  • piper
  • muștar
  • Pentru garnitură:
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • unt
  • rozmarin

Rețeta Coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați și garnitură de cartofi - Preparare

Pentru prepararea gogoșarilor caramelizați, mai întâi se decupează câte un capac împreună cu cotoarele de la gogoșari. Apoi se răzuiesc nervurile cu o linguriță și se îndepărtează, împreună cu semințele. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se adaugă În interiorul gogoșarilor se adaugă ingredientele enumerate mai sus, apoi se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 de minute. Se scot din cuptor și se acoperă cu folie pentru a se întrepătrunde bine aromele.

Coastele de porc se condimentează cu sare și piper, se ung bine cu muștar și se împachetează mai întâi în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu. Se dau la cuptor pentru 2 ore, la foc mediu, apoi se mai lasă 30 de minute desfăcute, pentru a se rumeni.

Cartofii se curăță, se spală și se taie în felii mai groase. Se dau la cuptor asezonați cu unt, sare, piper și rozmarin, până se rumenesc frumos.

Gogoșarii caramelizați se pot păstra și la frigider, în borcane închise ermetic până la 2 săptămâni.

Sursa


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezonul 7 se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://antenaplay.ro/chefi-la-cutite-sezonul-7. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro