Antena Căutare

Coaste de porc vietnameze. Un preparat delicios din bucătăria asiatică

La așa combinație de ingrediente și condimente nu poate ieși decât un preparat delicios: Coaste de porc vietnameze. Un preparat delicios din bucătăria asiatică.

Coaste de porc vietnameze

La așa combinație de ingrediente și condimente nu poate ieși decât un preparat delicios: Coaste de porc vietnameze. Un preparat delicios din bucătăria asiatică.


  • Rețeta Coaste de porc vietnameze - Ingrediente
  • 3 kg coaste de porc proaspete cu os
  • 400 ml sos de pește (blue dragon)
  • 200 ml sos de soya
  • 43 căței de usturoi
  • 2 buc ghimbir proaspăt
  • 3 ardei iuți, roșii
  • Sare și piper măcinat
  • 200 gr zahăr brun
  • 300 ml oțet din orez
  • 400 ml sos sweet chili
  • 150 gr pastă de ardei dulce
  • 1 legătură lemmon gras
  • 3 legături de ceapă verde
  • 100 gr alune nesărate
  • 1semințe de susan alb și negru
  • 200 gr orez jasmine
  • vegeta cu gust de găină
  • ulei de măsline
  • 4 ardei roșii și portocalii
  • 3 cepe mari
  • 1 pahar sake o băutură alcoolică chinezească
  • gheață carbonică

Articolul continuă după reclamă

Rețeta Coaste de porc vietnameze - Preparare

Se pun coastele la fiert cu 3 linguri de sos de pește, vegeta, sos de soya si se lasă 20-25 de minute sub capac, la foc mare.

Orezul se fierbe 30-40 de minute, la foc mic, în apă cu sare.

Cat timp se prepară coastele tăiem ghimbirul, lemmon gras-ul, ardeii iuți si usturoiul cât de mărunt posibil.

Punem într-un castron un sos de marinat cu sare, sos soya,vegeta, sos de pește.

Tăiem ardeiul și ceapa în cuburi mici.

Scurgem supa de la coaste și păstrăm doar o cană peste care o adăugăm ingredientele din castron.

Lăsăm coastele la marinat 5-10 minute.

Punem ulei in tigaie și prăjim timp de 30 de secunde ghimbirul, ardeii iuți, lemon gras-ul și usturoiul după care adăugăm coastele scurse. Le prăjim bine până când formează o crustă subțire și adăugăm zahărul brun. Le mai ținem puțin pentru a se carameliza.

Mutăm coastele înapoi cu tot ce am prăjit și uleiul într-o tigaie unde adăugăm sosul si supa ce au ăamas în vas, plus oțet, sos sweet chili, pastă de ardei dulce și lăsăm să fiarbă 20 de minute sub capac, după care înlăturăm capacul și lăsăm să scadă.

Servim coastele de porc vietnameze presărate cu alune măcinate, susan și ceapa verde(tăiată în stil chinezesc), alături de orez pus în bol și sake în pahar mic chinezesc cu gheață carbonică.

Rețetă de cheesecake la rece aromat și delicios... Rețetă de Chifteluțe cu sos de roșii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x