Chefi la cuțite

Conserve pentru iarnă: Dulceață de ardei iuți sau Sos iuțel

 

Pentru iubitorii gustului dulce-picant, este ideală această dulceață de ardei iuți sau sos iuțel, servită cu brânzeturi, fripturi sau diverse garnituri. 

Foarte buni de servit cu diverse mâncăruri sunt și acești Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde, dar și mai delicioasă este această Salată de ardei iuți cu ceapă la borcan!


Ingrediente pentru Dulceață de ardei iuți sau Sos iuțel

  • 1 kg ardei iuți, roșii
  • 500 g ardei capia + gogoșari
  • 1 l oțet de 9 grade
  • 1 kg zahăr

Mod de preparare Dulceață de ardei iuți sau Sos iuțel

 Ardeii se curăță de cotoare, nervuri și semințe și se trec prin robot, urmărind să rămână sub formă de cubulețe mici, nu sub formă de pastă.
Se pune la fiert oțetul cu zahărul și se amestecă până la topirea zahărului.
Când soluția lichidă începe să fiarbă, se adaugă ardeii și se lasă la foc mai mic, aproximativ o oră.
Dulceața de ardei iuți sau sos iuțel se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se înfiletează capacele și se învelesc în pături, lăsându-le așa până se răcesc complet, apoi se trec în cămară.
Se servește fie ca sos la diferite fripturi și garnituri, fie se adaugă câte puțin în diverse preparate, pentru un plus de gust. 


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI