Perfecți pentru a fi serviți cu ciorbe acre, sarmale, sau alte mâncăruri, acești Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde!
La fel de utilă și delicioasă este și această Salată de ardei iuți cu ceapă la borcan!
Ingrediente pentru Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde
- 300 g ardei bulgărești
- 250 g ardei iuți, multicolori
- 150 g păstăi de fasole verde,fideluță
- 1 parte oțet
- 1 parte apă
- 1 lingură cu vârf sare/litru de lichid
- 1 lingură cu vârf zahăr/litru de lichid
- 2-3 foi de dafin
- condimente pentru murături
Mod de preparare Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde
Se spală bine ardeii bulgărești și se așează în borcane.
Se spală și păstăile de fasole verde și li se îndepărtează capetele.
Se adaugă și ardeii iuți, apoi se măsoară cantitatea de lichid punând apă peste ei.
Se scurge apa respectivă și se pune într-un vas, o parte de oțet și o parte apă, sarea, zahărul și condimentele și se pune vasul la foc, până începe să clocotească lichidul.
Se amestecă, pentru a se dizolva sarea și zahărul.
Se așază sub borcane lame de cuțit și se toarnă lichidul fierbinte.
Se înfiletează capacele și se acoperă borcanele cu o pătură, lăsându-le acolo până se răcesc, apoi se depozitează în cămară.