- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Atât de bună va fi n sezonul rece, sau în perioadele de post, această tocană de fasole verde la borcan, că te va scoate din impas atunci când nu ai timp de gătit!
Foarte bună, mai ales pentru salate, sau ciorbe, va fi și această rețetă de Fasole verde la borcan, conservată în saramură!
Ingrediente pentru Tocană de fasole verde la borcan
- 2 kg fasole verde
- 500 g ceapa galbena
- 5-6 graunti de usturoi
- 1 kg radacinoase( morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel)
- 500 gr ardei(gogosar, kapia, ardei gras)
- 750 gr pasta de rosii sau bulion
- 350-400 ml ulei
- apa cat sa fie bine acoperite ingredientele
- sare(dupa gust, ca pentru o mancare obisnuita)
- piper
- boia de ardei dulce+ iute
- cimbru
- busuioc
- maghiran
Mod de preparare Tocană de fasole verde la borcan
Curățăm și spălăm bine toate legumele, apoi le tocăm mărunt.
Îndepartăm capetele de la fasolea verde și o rupem în bucăți mai mici.
Punem într-un vas, pe foc, uleiul și călim ceapa, doar până își schimbă ușor culoarea.
Nu trebuie să o prăjim!!
Adăugăm rădăcinoasele și le amestecăm bine cu ceapa.
Le lăsăm să se pătrundă ușor, amestecându-le pentru a nu se arde pe margini, apoi adăugăm fasolea verde și completăm cu apă fiartă cât să fie bine acoperite toate ingredientele.
Peste 15-20 de minute vom adăuga și ardeiul, mai completăm cu apă fierbinte, apoi lăsăm vasul la foc mediu până când toate legumele sunt bine pătrunse.
Adaugăm pasta de roșii, usturoiul dat pe răzătoare și potrivim gustul de sare și condimente.
Spălăm borcanele și le sterilizăm în cuptorul încins, pentru 5-6 minute.
Apoi le umplem cu delicioasa tocană de fasole verde, fierbinte, înfiletam imediat capacele și le mai dăm la cuptor cu focul aprins, pentru 5-6 minute.
După stingerea focului, lăsăm borcanele cu tocană de fasole verde în cuptor până se vor răci definitiv și abia apoi le trecem in cămară.
Iarna, se desfac borcanele, se încălzește conținutul și se adaugă verdeață, pentru un plus de prospețime.