- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Este piața plină de fasole verde de toate soiurile, iar prețul este atrăgător? Să profităm din plin și să ne umplem cămările pentru mai târziu cu Fasole verde la borcan, conservată în saramură!
Putem să ne umplem cămările și cu Mazăre pentru iarnă, la borcan, sau cu Dovlecei în saramură la borcan, pentru iarnă.
Ingrediente pentru Fasole verde la borcan, conservată în saramură
- 5 kg păstăi de fasole verde
- 8 l apă
- 4 linguri sare pentru murături
Mod de preparare Fasole verde la borcan, conservată în saramură
Se pune un vas cu apa la fiert, iar când începe să clocotească, se adăugă sarea amestecând până se dizolvă.
Imediat, se adaugă fasolea verde curățată de capete și bine spălată.
Se lasă să fiarbă 3-4 minute, apoi se stinge focul.
Se scurge fasolea verde și se adaugă în borcanele sterilizate în prealabil, presând ușor păstăile, ca să încapă cât mai multe.
Se gustă saramura și dacă mai necesită sare, se mai adaugă, amestecând-o bine să se dizolve.
Se adaugă saramura peste păstăile din borcane, se înfiletează capacele și se dau la cuptor pentru 5 minute, sau se fierb într-un vas cu apă fierbinte, pentru 2-3 clocote, apoi se lasă să se răcească lent, în cuptor, sau în apa în care au fiert.
După ce s-au răcit definitiv, se trec în cămară.
Fasolea verde astfel conservată se poate folosi la salate, sau la diverse mâncăruri.
Nu necesită conservant, dacă borcanele sunt bine sterilizate și capacele bine înfiletate, fasolea verde conservată se păstrează chiar 2-3 ani, la loc răcoros.