Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Fasole verde la borcan, conservată în saramură

 

Este piața plină de fasole verde de toate soiurile, iar prețul este atrăgător? Să profităm din plin și să ne umplem cămările pentru mai târziu cu Fasole verde la borcan, conservată în saramură!

Putem să ne umplem cămările și cu Mazăre pentru iarnă, la borcan, sau cu Dovlecei în saramură la borcan, pentru iarnă.


Ingrediente pentru Fasole verde la borcan, conservată în saramură

  • 5 kg păstăi de fasole verde
  • 8 l apă
  • 4 linguri sare pentru murături

Mod de preparare Fasole verde la borcan, conservată în saramură

 Se pune un vas cu apa la fiert, iar când începe să clocotească, se adăugă sarea amestecând până se dizolvă.
Imediat, se adaugă fasolea verde curățată de capete și bine spălată.
Se lasă să fiarbă 3-4 minute, apoi se stinge focul.
Se scurge fasolea verde și se adaugă în borcanele sterilizate în prealabil, presând ușor păstăile, ca să încapă cât mai multe.
Se gustă saramura și dacă mai necesită sare, se mai adaugă, amestecând-o bine să se dizolve.
Se adaugă saramura peste păstăile din borcane, se înfiletează capacele și se dau la cuptor pentru 5 minute, sau se fierb într-un vas cu apă fierbinte, pentru 2-3 clocote, apoi se lasă să se răcească lent, în cuptor, sau în apa în care au fiert.
După ce s-au răcit definitiv, se trec în cămară.
Fasolea verde astfel conservată se poate folosi la salate, sau la diverse mâncăruri.
Nu necesită conservant, dacă borcanele sunt bine sterilizate și capacele bine înfiletate, fasolea verde conservată se păstrează chiar 2-3 ani, la loc răcoros.
 


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
Black Friday - nu rata ofertele
PREMIUM

Mai multe