Iarna, când prețul legumelor va fi ridicat, ne va prinde bine acest Zarzavat pentru ciorbe la borcan!
Tot din categoria conservelor pentru iarnă puteți pregăti și această Salată de ardei iuți cu ceapă la borcan, sau Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde.
Ingrediente pentru Zarzavat pentru ciorbe la borcan
- 3 kg morcovi
- 1,5 kg rădăcină de pătrunjel
- 1,5 kg ardei
- 1 ţelină medie
- 500 g ceapă
- 500 g praz
- 500 g sare
- frunze de ţelină şi de pătrunjel
- 2 aspirine
Mod de preparare Zarzavat pentru ciorbe la borcan
Se curăță legumele, se spală bine și se toacă mărunt.
Se adaugă și frunzele tocate mărunt și se presară sare peste ele.
Se amestecă bine și se lasă la odihnit până se formează suc.
Se scurge sucul format și se dizolvă în el două aspirine bine pisate.
Zarzavatul se pune în borcane sterilizate și se îndeasă bine.
Se toarnă deasupra sucul cu aspirine și se închid capacele.
Se păstrează la loc umbros și răcoros.