Una dintre cele mai îndrăgite rețete de prăjituri este rețeta de cremșnit, iar cum mai sunt câteva zile până la sărbătoarea mărțișorului, putem prepara ca rețetă de mărțișor: Cremșnit cu cremă de vanilie și căpșuni.
Ingrediente pentru rețeta Cremșnit cu cremă de vanilie și căpșuni
- Aluat pentru foi de cremșnit:
- 300 gr făină + puțină pentru înfăinat
- 200 ml apă rece
- 1 lingură oțet
- 5 linguri ulei
- 1 praf de sare
- Pentru uns:
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr făină
- Cremă de vanilie:
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 30 gr zahăr vanilat
- 1500 ml lapte
- 3 lingurițe esență de vanilie
- 250 gr unt
- 400 gr făină
- un praf de sare
Mod de preparare pentru rețeta Cremșnit cu cremă de vanilie și căpșuni
Preparăm foile după Rețeta de foi pentru cremșnit preparate în casă.
Pentru a prepara crema de vanilie, se pune laptele la fiert cu un praf de sare.
Gălbenușurile se mixează spumă cu un praf de sare, pentru intensificarea culorii, apoi se mixează cu zahărul până se spumează.
Citește și: Rețetă de foi pentru cremșnit preparate în casă
Se adaugă puțin lapte rece, se omogenizează, apoi se adaugă făina și se omogenizează.
Se transferă vasul pe foc, amestecând continuu în compoziție și se adaugă, în fir subțire, laptele fierbinte.
Se fierbe crema până se ingroașă ca o budincă, apoi, după stingerea focului, se adaugă untul tăiat în cubulețe, esența și se amestecă până se topește untul și se încorporează în cremă.
Se lasă crema să tempereze, apoi se întinde între foile coapte și răcite și se dă deliciosul cremșnit la rece pentru 2 ore.
Se decorează cu zahăr vanilat și căpșuni.
Rețetă de foi pentru cremșnit preparate în casă... Postul Paștelui 2019. Rețetă brioșe de post, rapide și pufoase...