Chefi la cutite

Prăjitură cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

 

Prăjiturile cu foi pe dosul tăvii, cum este și această minunată Prăjitură cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată, au un mare succes și sunt adorate de gospodine, pentru că se porționează frumos, sunt spornice, dar și delicioase.

Ingrediente pentru rețeta de Prăjitură cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată


  • Pentru 3 foi coapte pe dosul tăvii:
  • 2 gălbenușuri
  • 100 gr zahăr
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriță sare
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf linguriță bicarbonat
  • 600 gr făină
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 gălbenușuri
  • 250 gr făină
  • 150 gr zahăr
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 1200 ml lapte
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1/4 linguriță sare
  • 250 gr unt

Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitură cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Preparare aluat pentru foi pe dosul tăvii.

Mixăm gălbenușurile cu sarea, zahărul și zahărul vanilat până devin spumoase. Apoi, adăugăm uleiul, laptele, esența și încorporăm făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul. Va rezulta un aluat puțin elastic și ușor de întins. Acoperim aluatul cu o folie și îl lăsăm să se odihnească pentru 15 minute, apoi coacem trei foi pe dosul unei tăvi de 30-40 cm.

Preparare cremă de vanilie.

Amestecăm, într-un vas, cele 4 gălbenușuri împreună cu zahărul și sarea, apoi le diluăm cu puțin lapte rece, adăugăm făina și diluăm în continuare cu lapte rece atât cât să se omogenizeze bine totul. Restul de lapte îl încălzim ușor pe foc și adăugăm peste el compoziția rezultată, amestecând continuu pentru a se omogeniza bine totul. Fierbem crema de vanilie la foc mediu amestecând continuu pentru a nu se lipi, iar când atinge punctul de fierbere ridicăm vasul de pe foc, încorporăm imediat untul tăiat în bucățele și adăugăm esența de vanilie. Acoperim crema cu o folie și o lăsăm la rece. Între timp mixăm și frișca împreună cu zahărul vanilat și o dăm la rece, apoi o încorporăm în crema bine răcită, folosind mixerul.

Întindem crema între cele trei foi coapte pe dosul tăvii, așezăm o greutate deasupra prăjiturii și o dăm la rece pentru 5-6 ore, sau de pe o zi pe cealaltă.

Pentru glazura de ciocolată, încălzim frișca lichidă și topim ciocolata în ea. Omogenizăm compoziția și o turnăm fierbinte peste prăjitură. O lăsăm să se răcească și să se întărească și o porționăm.

Albușurile rămase se pot păstra fie la frigider pentru maxim o săptămână, fie la congelator pentru mai mult timp. Putem prepara cu ele diverse prăjituri, cum ar fi această Ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și sos de zmeură, sau acest Tort de bezea cu fructe de pădure.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE