După ce veți încerca această rețetă de foi pentru cremșnit preparate în casă, cu siguranță o veți repeta, pentru că foile sunt mai gustoase și mai sănătoase.
Ingrediente pentru rețeta de foi pentru cremșnit preparate în casă:
- 300 gr făină + puțină pentru înfăinat
- 200 ml apă rece
- 1 lingură oțet
- 5 linguri ulei
- 1 praf de sare
- Pentru uns:
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr făină
Mod de preparare pentru rețeta de foi pentru cremșnit preparate în casă:
Se cerne făina într-un vas, se face o adâncitură la mijlocul ei și se pun acolo: uleiul, oțetul, apa rece și sarea. Se frământă un aluat ferm care se întinde într-o foaie subțire, pe masa înfăinată.
Citește și: Rețetă de mărțișor: Cremșnit cu cremă de vanilie și căpșuni
Se amestecă 250 gr unt moale cu 125 gr făină, iar cu 2/3 din acest amestec se unge 2/3 din foaia de aluat.
Se împachetează foaia de aluat în trei. Se aduce partea de 1/3 aluat neuns până lajumătatea aluatului uns, apoi se aduce celălat capăt de aluat uns peste pachet. Exact cum ați împacheta o coală de hârtie în trei.
Se unge 2/3 din aluatul împachetat cu restul de unt și făină și se împachetează în același mod.
Se acoperă pachetul de aluat foietaj cu folie și se dă la rece pentru aproximativ 2 ore, să se întărească untul din interior.
Din acest aluat se vor coace 3 foi de 25/25 cm, sau 2 foi de 24/36 cm.
Găsiți mai multe Rețete de cremșnit- AICI, de unde vă puteți inspira pentru creme.
Rețete de mărțișor: Choux a la creme cu căpșuni... Rețetă de mărțișor: Cremșnit cu cremă de vanilie și căpșuni...