O rețetă plină de savoare, cu o combinație perfectă între creveți cu piure de păstârnac, ceapă caramelizată și sos de vin alb!
Ingrediente pentru Creveți cu piure de păstârnac, ceapă caramelizată și sos de vin alb
- 6 creveți
- 50 g unt
- zeama de la 2 lime
- 1 legătură coriandru
- 5 căței de usturoi
- sare
- piper
- 1 ceapă roșie
- 1 linguriță zahăr brun
- puțin oțet balsamic
- Pentru piureul de păstârnac:
- 3 rădăcini de păstârnac
- 1 cartof
- 100 g unt
- 100 ml smântână
- sare
- piper
- Pentru sosul de unt cu vin alb:
- 100 g unt
- cojile de la creveți
- 400 ml vin alb
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- ierburi aromate
Mod de preparare Creveți cu piure de păstârnac, ceapă caramelizată și sos de vin alb
Din usturoiul pisat, frecat cu sare și amestecat cu coriandrul tocat, piper și zeamă de lime se face o marinadă în care se țin creveții, curățați, pentru 20-30 de minute. Apoi se scurg și se trag la tigaie în unt.
Ceapa tăită în fâșii se caramelizează în puțin unt cu zahăr brun și se stinge cu puțin oțet balsamic.
Pentru piureul de păstârnac, se fierbe păstârnacul curățat, împreună cu cartoful în apă cu puțină sare. Apoi se scurg, se trec prin blender cu unt și smântână, iar la final se trece piureul prin sită și se asezonează după gust.
Pentru sosul de unt cu vin alb, se trag în unt coșile de creveți, se sting cu vinul, apoi se îndepărtează, se adaugă puțină făină, sare și piper după gust.