Ingrediente
- 3 păstrăvi întregi(400g/ buc.)
- 1 kg păstârnac
- 450 g unt(82%)
- 1 l lapte
- 500 g făină
- 1 mănunchi țelină apio
- 3-4 foi de dafin
- sare de mare în râșniță
- piper negru
- 250 g roșii cherry cu crenguță
- 10 morcovi mai mici, cu tot cu frunze
- Frunze de busuioc proaspăt
- Microplante
- 200 ml ulei de măsline
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 3 lămâi
Mod de preparare
Păstârnacul se curăţă şi se pune la fiert în lapte şi apă, cu foi de dafin şi piper.
După ce este fiert, se strecoară şi se lasă câteva minute, apoi se trece prin blender, cu unt sare şi piper.
Peştele se curăţă de solzi, se dezosează, se filetează şi se scot toate oasele cu penseta.
Scheletul peştelui se pune la fiert în apă cu ţelină Apio, foi de dafin, sare, piper. Se fierbe până scade. Se strecoară, se pune iar la fiert.
Într-o tigaie, se încinge untul, se adaugă făină şi se rumeneşte bine amestecând intens, apoi se adaugă supa de peşte.
Morcovii se taie în beţişoare lungi şi se trag la tigaie în unt.
Fileurile de păstrăv se dau la cuptorul încins, la 300 grade, până se rumenesc.
Se scoat din cuptor şi se stropesc cu unt foarte bine încins.
Preparatele se aşază pe farfurii şi se decorează cu microplante şi roşii cherry trase uşor în ulei de măsline şi busuioc.
Tegamaccio toscano... Mini prăjituri cu ananas...