O armonie de gusturi și culori într-o farfurie cu legume trase la tigaie cu creveți în sos de unt și pătrunjel verde, ce te îmbie s-o servești fără să te oprești!
Delicioasă este și această rețetă de „Creveți în sos meuniere cu sparanghel și piure de morcovi cu portocale”, dar nu-i mai prejos nici această rețetă de „Legume trase la tigaie cu sos de soia și ulei de susan”.
Ingrediente pentru Legume trase la tigaie cu creveți în sos de unt și pătrunjel verde
- 300 g creveți
- 100 g unt
- sare
- piper
- sos de stridii
- zeamă de lămâie
- pătrunjel verde
- 1 ardei gras, roșu
- 1 zucchinni
- ghimbir ras
- 1 ardei iute, verde
- ulei de măsline
- 150 g zmeură
- 50 g zahăr
Mod de preparare Legume trase la tigaie cu creveți în sos de unt și pătrunjel verde
Ardeiul și zucchini-ul se taie în fâșii și se trag la tigaia unsă cu foarte puțin ulei de măsline. Se presară peste ele puțin ghimbir ras, rondele de ardei iute și puțină sare, la final.
Creveții condimentați cu sare și piper, se trag în unt, se asezonează cu sos de stridii după gust, zeamă de lămâie, ghimbir ras, iar la final se adaugă pătrunjel verde, tocat. Apoi se amestecă cu legumele trase la tigaie.
Se prepară un sos din zmeură și zahăr prin fierbere cu foarte puțină apă, apoi se trece prin sită și se decorează cu el delicioasele Legume trase la tigaie cu creveți în sos de unt și pătrunjel verde.
Starter cu brânzeturi, legume și spanac... Piept de rață cu piure de gutui și sos de vin cu ceapă caramelizată...