Pentru iubitorii preparatelor cu gust exotic, o rețetă de creveți în crustă de cocos cu salsa de mango și avocado
Coca Nicolae Eupsihie, un tânăr ajutor de bucătar, în vârstă de 26 de ani, cu o poveste impresionantă de viață, a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” cu o senzațională rețetă exotică cu care i-a impresionat pe cei trei chefi.
Creveţii bine curățați și decorticaţi se taie în în jumătăți și se asezonează cu sare și piper. Din laptele de cocos cu fulgi de cocos, făină, sare și piper se pregătește un aluat prin care se trec creveții, apoi se prăjesc în baie de ulei încins.
Citește și: Rețeta Tacos roșu cu creveți și salată
Se curăță mango și se toacă în cuburi cât mai mici. Se curăță avocado și de asemeni, se toacă mărunt. Se amestecă într-un bol încăpător.
Coaja unei jumătăţi de lime se răzuieşte, se stoarce sucul celor două lime și se adaugă peste amestecul de mango cu avocado.
Se toacă coriandrul foarte fin, se toacă și ardeii iuți și ceapa roșie și se adaugă în bol.
Citește și: Rețeta Risotto cremos cu parmezan și creveți
Peste toate aceste ingrediente se adaugă miere și ulei de măsline și se amestecă bine pentru a se întrepătrunde toate aromele.
Se servesc delicioșii Creveți în crustă de cocos cu salsa de mango și avocado, decorați cu felii de lime și verdeață.
Spor și poftă bună!