Antena Căutare

Risotto cremos cu parmezan și creveți

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, o delicioasă și hrănitoare rețetă de risotto cremos cu parmezan și creveți, este mai mult decât perfectă.

Risotto cremos cu parmezan și creveți | Chefi la cuțite

Robert Ionescu, de profesie inginer auto, a venit în sezonul 8 „Chefi la cuțite” să-i cucerească pe cei trei chefi cu o rețetă de orez și creveți, o combinație chiar potrivită de ingrediente, pentru o masă consistentă din zi.

Rețeta Risotto cremos cu parmezan și creveți - Ingrediente:


  • Pentru preparat creveții:

  • 800 gr creveți decorticați
  • 2-3 ardei iuți
  • 800 gr sos de roșii
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare și piper
  • Pentru garnitură:

  • 500 gr orez Arborio
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 buc. ceapă galbenă
  • 200 gr parmezan
  • 150 gr unt
  • 1 țelină
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras, roșu
  • 3 gr șofran
  • 1 legătură de pătrunjel
  • câteva roșii cherry
Articolul continuă după reclamă

Rețeta Risotto cremos cu parmezan și creveți - Preparare

Preparare creveți.

Se prepară o marinadă din sos de roșii, usturoi și ardei iute în care se adaugă creveții și se lasă aproximativ 30 de minute.

După acest interval, se scurg creveții bine și se trag la tigaie în unt topit în puțin ulei pentru a nu se arde. Se mai aruncă în tigaie pentru un plus de aromă 1-2 căței de usturoi și un ardei iute.

Creveții se păstrează la cald, acoperiți, până în momentul servirii.

Citește și: Rețetă simplă și gustoasă de creveți cu orez

Preparare garnitură de orez.

Se curăță și se toacă legumele, apoi se pun la călit în puțin ulei de măsline, după care se scurg de ulei, se completează cu apă fierbinte și se fierbe o supă de legume asezonată cu sare și piper.

Orezul se trage la tigiae în uleiul scurs de la legume, se adaugă și puțin unt, apoi se completează cu supa de legume strecurată.

Se fierbe orezul până se hidratează suficient pentru a rămâne ușor al dente. Spre final de fierbere se adaugă șofran, puțin unt, pentru cremozitate și parmezan.

Se servește deliciosul preparat: Risotto cremos cu parmezan și creveți, garnisit cu pătrunjel verde și roșii cherry trase la tigaie cu unt și usturoi.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Ciorbă ardelenească de varză murată cu afumătură... Tacos roșu cu creveți și salată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x