Cei trei chefi au fost muțumiți, în medie, de așa preparate pentru care au spus la final: ”Sărumâna pentru masă!”
Iată ce au pregătit concurenții din Echipa albastră, condusă de Chef Florin Dumitrescu și cum au fost apreciate preparatele:
- Andrei Fluieraru a gătit rețeta Antricot de vită cu cartofi copți, sparanghel și morcovi sote, piure de mazăre și sos de trufe, iar farfuria sa a primit punctajul maxim, adică 15 puncte.
- Ernesto Dosman, cuțitul de aur din echipa lui Chef Florin, s-a prezentat în fața celor trei chefi cu un preparat de 12 puncte și anume: T-bone steak cu legume ratatouille, cartofi aurii și sos de pătrunjel.
- Gina Gheorghe, i-a surprins plăcut pe cei trei chefi cu rețeta Mușchi de vită pe pat de sparanghel, cu piure de conopidă, susan negru și sos olandez, iar farfuria ei a obținut 12 puncte.
- Rahela Pîslaru, a obținut 10 puncte cu preparatul Steak de vită cu piure de cartofi cu trufe și salată de vară.
- Andrei Tănasă, a preparat o rețetă de Cotlet de berbec în crustă din muguri de pin, cuscus și sos bearnaise. Farfuria lui a obținut 9 puncte.
- Tot 9 puncte a obținut și Daniel Budai cu preparatul său Mușchi de vită cu piure de cartofi cu trufe, sos de piper și anghinare a la romana.
- Paul Mino Niculescu, s-a salvat obținând 7 puncte cu o rețetă de Vrăbioară de vită cu sos tzatziki și cartofi.
Echipa lui Chef Florin Dumitrescu a mers mai departe după cel de-al treilea battle în formulă completă.
Concurenții din Echipa mov, condusă de Chef Cătălin Scărlătescu au pregătit următoarele preparate:
- Daniel Andrieș, a surprins plăcut preparând Piept de rață cu sos de portocale și piure de cartofi cu legume blanchate și a obținut 12 puncte.
- Alexandru Comerzan – Cuțitul de aur, a preparat Piept de rață ușor afumat cu salată la grătar și reducție de vin roșu. Farfuria sa a obținut 11 puncte.
- Alexandra Ștefănescu a preparat tot o Rețetă de Piept de rață, dar cu piure de mazăre, reducție de portocale și ierburi aromatice cu rodie. Farfuria sa a obținut 9 puncte.
- Amalia Bellantoni a prezentat, într-un mod mai inedit, preparatul Carne de porc la grătar cu fistic și brânză gorgonzola. Farfuria ei a obținut 8 puncte.
- Paul Alin Voinea zis Rechinu, a pierdut cursa obținând doar 5 puncte cu o Rețetă de ceafă de porc cu cartofi țărănești, salată de vară cu mărar și un sos tzatziki cu mentă.