Antena Căutare

Cum facem lipii pentru hummus sau shaorma acasă? Rețetă de lipii libaneze, simplă cu reușită sigură!

Chiar dacă par greu de realizat acasă, lipiile libaneze pentru hummus sau shaorma, nu este chiar așa și există rețete simple cu reușită sigură. Doar ne trebuie puțină răbdare, pentru a întinde aluatul cât mai subțire și puțină atenție la procesul termic.

Cum facem lipii pentru hummus sau shaorma acasă? Rețetă  de lipii libaneze, simplă cu reușită sigură!
Lipii pentru hummus sau shaorma

Ne place shaorma, ne plac lipiile libaneze, mai rămâne să le preparăm în casă cu ingrediente gustoase și sănătoase.

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de lipii pentru hummus sau shaorma:


  • 250 ml apă fierbinte
  • 100 ml ulei
  • 500-550 gr făină
  • sare
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de lipii pentru hummus sau shaorma?

Începem prin a pune apa la fiert cu un praf de sare. O lăsăm până aproape de punctul de fierbere.

Desfacem bicarbonatul de sodiu în oțet. Bicarbonatul și oțetul au rolul de a frăgezi lipiile pe parcurs, permițându-le să devină mai flexibile.

Cernem făina într-un vas, facem o adâncitură la mijlocul ei și începem să turnăm din apa fierbinte, alternând cu uleiul, amestecându-le cu câte puțină făină. Când se conturează puțin aluat, adăugăm și bicarbonatul stins și continuăm amestecarea treptată a ingredientelor. Vom obține un aluat ușor ferm pe care îl acoperim cu un bol de sticlă, de preferat și îl lăsăm la odihnit 20-30 de minute.

După acest interval, rupem din aluat mici bucăți de aproximativ 100 gr, le modelăm în forme sferice, în mâini, apoi le întindem în foi subțiri, circulare, de dimensiunea tigăii, pe masa bine înfăinată.

După ce le întindem bine, presărăm și făină pe deasupra lor să nu fie lipicioase.

Încingem tigaia antiaderentă, la foc mediu, și coacem lipiile doar pentru câte 20-30 de secunde pe fiecare parte.

Atenție! Lipiile libaneze nu trebuie coapte foarte mult pentru a nu deveni crocante, dacă le vom folosi la shaorma! În plus, le răsturnăm pe un ștergar umed și le acoperim, pentru a le putea rula.

Citește și: Cum pregătim acasă o rețetă de Shaorma cu de toate

Dacă preparăm lipiile pentru hummus, le lăsăm să se rumenească mai bine, pentru că sunt mai bune.

Citește și: Top 5 cele mai gustoase rețete de hummus cu care vă puteți delecta în post

Să vă fie de folos!

Rețeta Negresă de post cu banane și glazură de ciocolată. Cel mai cremos și delicios desert de post!... Cum putem prepara Halva de casă din doar trei ingrediente? Un desert delicios cu gust de copilărie....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x