Live acumChefi la cutite (r)
Prime Time 20:00Film: Eroi de sacrificiu 2

Chefi la cuțite

SEZONUL 7 | LUNI, MARŢI | ora 20.00

Rețete de post. Top 5 cele mai gustoase rețete de hummus cu care vă puteți delecta în post

Inspirate din bucătăria orientală, rețetele de hummus au devenit cele mai apreciate în perioadele de post.

Top 5 cele mai gustoase rețete de hummus cu care vă puteți delecta în post

Iată care sunt Top 5 cele mai gustoase rețete de hummus cu care vă puteți delecta în post:

1. Rețeta clasică de Hummus oriental

Ingrediente pentru Rețeta clasică de Hummus oriental:


  • 500 gr năut uscat
  • ulei de măsline
  • 2 linguri pastă de susan (tahini)
  • 1-2 lămâi
  • 1 căpățână de usturoi
  • Pentru decor:
  • 50 gr nuci pecan
  • 200 gr rosii cherry
  • 1 leg patrunjel verde
  • pasta de ardei iute (boia iute)
  • sare

Mod de preparare pentru Rețeta clasică de Hummus oriental

Nautul se ține în apă, la hidratat, câteva ore, (preferabil peste noapte). Se scurge, se pune în apă curată, cu sare și un praf de bicarbonat, apoi se pune la fiert. Când este bine fiert, se scurge din nou, se pune într-un blender, împreuna cu 50 – 60 ml ulei de măsline și se pasează fin, apoi se lasă la temperat.

Usturoiul se pisează în mojar și se adaugă zeamă de lămâie și ulei de măsline.

Năutul pasat se amestecă cu două linguri de pastă de susan, pasta de usturoi, suc de lămaie și se potriveste gustul cu sare, dacă mai e cazul.

Pasta de năut se așază într-o farfurie, se ornează cu puțină pastă de ardei sau boia, pătrunjel verde tocat mărunt, nuci pecan pentru un gust crocant și roșii cherry. Tot pentru decor, se pot păstra câteva boabe întregi de năut.

2. Rețeta Hummus din năut și linte roșie

Ingrediente pentru rețeta Hummus din năut și linte roșie:


  • 500 gr năut
  • 500 gr linte roșie
  • 1-2 linguri de tahini
  • zeamă de lămâie, după gust
  • ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 vinete
  • susan
  • 2 buc. sfeclă roșie
  • oțet
  • coajă de lămâie rasă
  • sare și piper
  • ceapă verde și usturoi verde
  • fistic pentru decor
  • lipii libaneze

Mod de preparare pentru rețeta Hummus din năut și linte roșie

Năutul se pune de cu seară la hidratat, în apă rece. Apoi se fierbe la foc încet până se pătrunde bine.

Lintea roșie se fierbe în apă cu sare pentru aproximativ 15 minute.

Când cele două ingrediente sunt fierte, se scurg și se trec prin blender până se obține o pastă omogenă, care se amestecă cu pasta tahini, ulei de măsline, sare și piper după gust, 2-3 câței de usturoi răzuiți și zeamă de lămâie după gust.

Vinetele se taie rondele de 2-3 cm, se ung cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper, se presară cu susan și se prepară la cuptor.

Sfecla roșie se fierbe, se curăță și se dă pe răzătoare. se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline, oțet și coajă rasă de lămâie și se transformă într-o salată delicioasă.

Deliciosul Hummus din năut și linte roșie se servește decorat cu fistic, alături de vinete, sfeclă roșie și lipii libaneze.

3. Hummus roșu din sfeclă cu lipie libaneză

Ingrediente pentru rețeta de Hummus roșu din sfeclă cu lipie libaneză:


  • 1 kg năut
  • 2-3 linguri tahini
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 buc. sfeclă roșie fiartă
  • fistic
  • lipii libaneze
  • curcuma sau turmeric

Mod de preparare pentru rețeta Hummus roșu din sfeclă cu lipie libaneză

Năutul se ține în apă rece până se hidratează, pentru cel puțin 30 de minute. Apoi se fierbe în multă apă, fără a adăuga sare.
Se adaugă și puțin bicarbonat, pentru a se pătrunde boabele mai rapid și mai uniform.
După ce este bine fiert se scurge, se trece prin blender, până devine o pastă și se amestecă cu pasta de susan, sfecla fiartă și trecută prin blender și ulei de măsline. Se adaugă 3-4 căței de usturoi pisați și se potrivește gustul cu sare și zeamă de lămâie. Se decorează cu fistic.

Lipiile libaneze se taie în triunghiuri și se ung cu puțin ulei de măsline amestecat cu turmeric sau curcuma, doar atât cât să-l coloreze.

Se servește deliciosul hummus roșu din sfeclă cu lipile libaneze frumos colorate.

4. Hummus libanez cu garnitură de vinete și lipii de casă - Gustarea Sultanului

Ingrediente pentru rețeta Hummus libanez cu garnitură de vinete și lipii de casă:


  • 500 gr năut uscat
  • ulei de măsline
  • 2 linguri pastă de susan (tahini)
  • 1-2 lămai
  • 4-5 căței de usturoi
  • Pentru garnitură:
  • 2-3 vinete
  • 1-2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • pastă de ardei iute
  • semințe de susan alb și negru
  • lipii de casă pentru servit

Mod de preparare pentru rețeta Hummus libanez cu garnitură de vinete și lipii de casă

Năutul se hidratează în apă rece pentru 30 de minute, apoi se fierbe în multă apă, fără a adăuga sare.
Pe la jumătatea timpului de fierbere se adaugă puțin bicarbonat, pentru a se pătrunde boabele mai rapid și mai uniform.
Năutul bine fiert se scurge, se trece prin blender, până devine o pastă, adăugând și pasta de susan și ulei de măsline. Când este temperat, se adaugă 3-4 căței de usturoi pisați și se potrivește gustul cu sare și zeamă de lămâie.
Vinetele bine spălate și șterse se taie rondele și se ung cu ajutorul unei pensule cu ulei de măsline amestecat cu zeamă le lămâie și un cățel de usturoi zdrobit. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se presară semințe de susan alb și susan negru, rumenite ușor, în prealabil, într-o tigaie antiaderentă. Se dau la cuptor, la foc mediu pentru 7-8 minute, iar când se scot, se tartinează cu puțină pasta de ardei iute.

5. Rețeta Hummus cu avocado

Ingrediente pentru Rețeta Hummus cu avocado:


  • 250 g năut fiert (sau o conservă de năut de 400 g )
  • 1 avocado mediu
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de tahini (pastă de susan)
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 70 ml apă
  • sare după gust

Mod de preparare Rețeta Hummus cu avocado

Se scurg și se clătesc bine boabele de năut din conservă și se pun în recipientul unui blender. Se adaugă și pulpa de avocadp, stropită cu zeamă de lămâie să nu oxideze, cățeii de usturoi, pasta de susan, sare după gust și apa.

Se blendează bine până se obține o compoziție cremoasă și omogenă.Se transferă compoziția într-un vas și se decorează cu câteva boabe de năut, semințe de susan, boia de ardei dulce și două linguri de ulei extravirgin de măsline.

Foarte bun servit cu lipii de casă!


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezonul 7 se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://antenaplay.ro/chefi-la-cutite-sezonul-7. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube