Rețeta de castraveți murați de vară te va ajuta să completezi grătarele cu prietenii. Nicio gospodină nu poate rezista legumelor proaspete pe care le găsește la piață vară, gândindu-se la conservele pentru iarnă. Iată cum poți obține cei mai buni castraveți murați.
În timpul verii, gospodinele se bucură de fructele și legumele proaspete ce se găsesc în piețe pentru a face provizii pentru toamnă și iarnă. Pe lângă dulcețuri și compoturi, acestea se ocupă și de murături. Iată o rețetă de castraveți murați de vară care te va ajuta să însoțești grătarele cu prietenii.
Ingrediente pentru rețeta castraveți murați de vară:
-castraveți
-usturoi (3-4 căței la un borcan de 3 litri)
-țelină
-lăstari de vișin
-cuișoare
-inflorescențe de mărar
-soluție de apă cu sare (30 g sare la 1 litru de apă)
Mod de preparare pentru rețeta castraveți murați de vară:
Castraveții trebuie spălați bine, iar lăstarii de vișin și inflorescențele de mărar clătește-i scurt, sub jetul de apă. La fundul borcanului pune o floare de mărar, 2 căței de usturoi întregi și un lăstar de vișin de 5-10 cm. Apoi, aranjează castraveții în așa fel încât să înceapă cât mai mulți. Cu toate acestea, nu îi forța să intre în borcan.
Pe la mijlocul borcanului, mai pune o floare medie de mărar și o bucată de lăstar de vișin. Umple mai apoi borcanul cu castraveți, iar deasupra pune o floare de mărar, o tulpină de țelină și un alt lăstar de vișin. Adaugă și 5-6 cuișoare și soluția de sare cu apă până ce acoperi conținutul borcanului. Închide borcanul cu capac ermetic, iar pentru a accelera fermentația lasă borcanul la soare în prima zi.
A doua zi, mută borcanul la semiumbră. Astfel, obții niște castraveți murați delicioși, ca cei ai bunicii. În aproximativ 5 zile, castraveții vor fi perfecți de servit lângă o mâncare delicioasă, într-o salată sau cu bunătăți făcute la grătar.
Poftă bună!
Citește și: Conserve pentru iarnă: Rețetă clasică de castraveți în oțet
Diverse murături pentru iarnă. Idei de rețete cu murături
Sursă foto: retetefeldefel.ro