Conserve pentru iarnă: Rețetă clasică de castraveți în oțet

Nelipsiți din cămările gospodinelor și cei mai adorați, sunt castraveții murați fie preparați în saramură, sau în oțet, în stilul bulgăresc, dar mult mai rapid se prepară după această Rețetă clasică de castraveți în oțet.

Castraveți în oțet

Nelipsiți din cămările gospodinelor și cei mai adorați, sunt castraveții murați, fie preparați în saramură, sau în oțet, în stilul bulgăresc, dar mult mai rapid se prepară după această Rețetă clasică de castraveți în oțet.


Ingrediente pentru Castraveți în oțet

  • 5 kg castraveți de grădină
  • Pentru soluția lichidă:
  • 1 parte oțet
  • 3 părți apă
  • 1 linguriță de sare/litru de lichid
  • 1 lingură zahăr/litru de lichid
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • boabe de coriandru
  • marar uscat(codite si maciulii)
  • foi de dafin
  • căței de usturoi
  • rondele de ceapă

Mod de preparare Castraveți în oțet

Se spală bine castraveții și se pun în borcanele bine spălate, la baza cărora s-au așezat cîteva rondele de ceapă și de usturoi și 1-2 măciulii de mărar. Se toarnă apă peste ei pentru a se măsura cantitatea de lichid, apoi se varsă apa.

Se calculează și se pun într-un vas pe foc, o parte de oțet și 3 părți de apă, în care se adaugă sarea, zahărul și condimentele.

Se lasă soluția lichidă să fiarbă pentru 2-3 clocote, până se topesc zahărul și sarea.

Borcanele cu castraveți se așază într-o tavă metalică și se toarnă soluția lichidă, fierbinte, în ele. Se înfiletează rapid capacele și se învelesc în pături lăsându-le acolo până se răcesc, apoi se vor trece în cămară.

Ultimele știri