Rețetele de crumble sunt printre cele mai rapide și frecvente rețete de deserturi cu fructe, alături de tarte și plăcinte, iar aluatul pentru crumble este un aluat fraged, foarte nisipos ce dă o notă aparte desertului.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de crumble cu căpșuni:
- 150 g unt rece
- 300 g făină
- 2 linguri pesmet
- 100 g zahăr
- un praf sare
- 250 g căpșune
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 20 g unt pentru uns forma
Cum preparăm Rețeta de crumble cu căpșuni
Pentru aluatul de crumble, cernem făina într-un vas, apoi o amestecăm cu zahărul și pesmetul.
Scoatem untul de la frigider, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele din vas.
Cu vârfurile degetelor frământăm ingredientele, până obținem un aluat nisipos. Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la frigider până când pregătim vasul și căpșunile.
Citește și: Cum poți pregăti cel mai simplu și rapid desert la pahar cu căpșuni
Căpșunile spălate bine și scurse, le tăiem în două sau în patru, în funcție de mărimea lor.
Ungem o forma de copt cu unt și presărăm la baza ei un strat subțire de aluat.
Așezăm căpșunile, presărăm zahăr vanilinat peste ele și le acoperim cu restul de aluat pe care îl sfărâmăm deasupra lor.
Dăm vasul la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până când aluatulse rumenește frumos la suprafață și este crocant.
Citește și: Rețeta de Ruladă din pișcoturi cu cremă de mascarpone și căpșuni
Se lasă să se tempereze, apoi se poate servi presărat cu puțin zahăr pudră, cu aromă de vanilie.
Spor și poftă bună!
Rețetă de mini tarte cu pui și legume, perfectă pentru gustări sau pachete... Sirop de căpșuni și Nectar de căpșuni. Două rețete cu căpșuni pentru cămara noastră...