Doar trebuie să prepari o cremă simplă de mascarpone, cu ciocolată albă și frișcă lichidă, apoi asamblezi frumos în pahare, în straturi alternative cu felii de cășuni și gata-i desertul.
Ce ne trebuie pentru rețeta de desert la pahar cu căpșuni:
- 500 gr căpșuni
- 200 gr ciocolată albă
- 200 ml frișcă lichidă
- 500 gr mascarpone
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 50 gr zahăr vanilat
Cum procedăm pentru a prepara rețeta de desert la pahar cu căpșuni
Clătim bine căpșunile, în apă rece, apoi le lăsăm la scurs. Este indicat să nu îndepărtăm frunzele și codița când le clătim, pentru a nu se îmbiba căpșunile cu apă. Aboa când le folosim, îndepărtăm frunzele.
Punem frișca lichidă, într-un vas, la încălzit și o lăsăm până aproape de punctul de fierbere. Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm în el ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecăm până se topește și se omogenizează compoziția. Adaugăm esența și zahărul vanilat și o lasăm să se răcescă bine.
Citește și: Rețeta de ruladă din pișcoturi cu cremă de mascarpone și căpșuni
Introducem mixerul în crema de ciocolată, răcită și o mixăm până devine spumoasă.
Procedăm ca la Rețeta clasică de ganache de ciocolată.
Apoi încorporăm mascarponele în crema de ciocolată albă și adaugăm un praf de sare, pentru intensificarea gustului.
Asamblăm crema de mascarpone cu ciocolată albă în pahare, alternând cu felii de căpșuni.
Dăm paharele cu cremă de mascarpone și căpșuni la rece, pentru 30 de minute, înainte de servire.
Spor și poftă bună!
Ce poți face cu micii rămași pentru a doua zi - Rulouri din aluat dospit cu mici de casă...