Antena Căutare

Cel mai simplu, dar și cel mai adorat tort: Tort cu cremă de ciocolată!

Potrivit pentru orice sărbătoare, Chiar și pentru masa de Crăciun, cel mai simplu și cel mai adorat tort, este acest Tort cu cremă de ciocolată.

Cel mai simplu, dar și cel mai adorat tort: Tort cu cremă de ciocolată!
Tort cu cremă de ciocolată

Potrivit pentru orice sărbătoare, chiar și pentru masa de Crăciun, cel mai simplu și cel mai adorat tort, este acest Tort cu cremă de ciocolată.


Ingrediente necesare pentru rețeta de Tort cu cremă de ciocolată

  • Pentru blat de tort cu cacao, 24-25 cm diametrul:
  • 6 ouă
  • 120 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 30 gr cacao
  • 100 gr unt topit
  • 1 praf de sare
  • Sirop:
  • 350 ml apă
  • 50 gr zahăr
  • 3 lingurițe estență de rom
  • Pentru ganache de ciocolată:
  • 500 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 400 gr ciocolată amăruie
  • 1 praf de sare
  • 50 gr ciocolată pentru decor

Modul de preparare al rețetei de Tort cu cremă de ciocolată

Este bine ca blatul de tort să îl preparăm cu o zi înainte de asamblare tortului. Se va secționa mai bine.

Albușurile, separate de gălbenușuri, le mixăm, mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul adăugat treptat, până obținem o bezea fermă.

Adăugăm gălbenușurile frecate și ele cu sare și cu untul topit și temperat, apoi încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua. Pentru că adăugăm unt în compoziție, punem și puțin praf de copt.

Compoziția obținută se întinde în tava tapetată cu hărtie de copt și se coace pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, sau până trece testul cu scobitoarea.

Lăsăm blatul de tort să se tempereze cam 10 minute în tavă, apoi îl răsturnăm invers pe platou. Îl lăsăm să se răcească complet, apoi îl secționăm în două părți aproximativ egale, pe care le însiropăm ușor cu siropul rece, preparat din apă cu zahăr și esență, prin fierbere.

Pentru crema ganache de ciocolată, se pune frișca la încălzit, într-un vas, la foc mic. Avem grijă să nu atingă, totuși punctul de fierbere,

Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează crema, apoi se adaugă un praf de sare, pentru intensificarea gustului. Dăm crema la rece, iar când este bine răcită, introducem mixerul în ea și o mixăm pentru a căpăta volum și cremozitate. Crema ganache de ciocolată se întinde între cele două foi de blat și, de asemeni, se îmbracă tortul cu ea.

Decorăm deliciosul tort cu cremă de ciocolată și cu puțină ciocolată răzuită, pentru un aspect mai plăcut.

Ignat 2018. Cum prepari cea mai delicioasă pomană a porcului... Cum se prepară cea mai populară prăjitură din sezonul rece: Prăjitura Lămâița...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x