Șnițelul, un preparat originar din Austria și foarte popular în majoritatea țărilor, este de departe, preparatul din carne preferat, atât în rândul copiilor, cât și al adulților.
Rețetele de șnițele, în principiu sunt asemănătoare și totodată pot varia, prin adaosuri de condimente, sau alte ingrediente la cele de bază și se pot asocia cu diverse salate și garnituri. Una dintre variante este delicioasa rețeta Șnițele în crustă de cartofi.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta șnițele în crustă de cartofi:
- 500 g file de porc
- sare
- piper
- 3 cartofi, medii
- 2-3 ouă
- 2 linguri făină
- 3-4 linguri pesmet
- 2 linguri unt
- 50 gr cașcaval răzuit
Rețeta șnițele în crustă de cartofi - Preparare
Batem fileurile de porc, cu ciocanul de șnitele, apoi le condimentam cu sare și piper și le lăsăm la odihnit 5-6 minute, ca la orice Rețetă clasică de șnițele.
Curățăm cartofii, îi clătim cu apă rece și răzuim, apoi iî scurgem bine, presându-i în mâini. Îi amestecăm cu ouăle, sare, piper, unt moale, făina și pesmetul.
Îmbrăcăm feliile de carne în compoziția de cartofi, le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade. Se pot prăji și în bie de ulei, dacă se doresc așa.
Delicioasele șnițele în crustă de cartofi se servesc calde, cu cașcaval răzuit și garnitura preferată.
Vedeți și rețetele:
Șnițele de pui în crustă crocantă din fulgi de porumb cu muștar
Șnițele din piept de pui în crustă de susan
Supă cremă de gălbiori, cremoasă și deosebit de gustoasă... Din categoria rețetelor de prăjituri cu prune, o delicioasă și aromată tartă cu prune și budincă de vanilie....